Чарлз и още една традиция на кралицата, която премахна

70 години са дълго време – време, през което кралица Елизабет Втора не само се държа като достоен монарх, но и наложи редица традиции, с които поданиците й свикнаха. Неизбежно е някои от тях да се променят с идването на наследника й.
Крал Чарлз обяви, че ще се стреми към по-семпла монархия, което явно изключва пищни церемонии и многобройни служители, ангажирани с дейностите му. Но променя и някои други неща, които майка му беше наложила.
Макар кралското семейство да се събра в замъка Сандрингам за Коледа, както се е случва във всички десетилетия от царуването на Елизабет, последва и известна промяна. Елизабет винаги оставаше там до средата на февруари, след което се връщаше в Лондон.
За нея беше особено важно да е в Сандрингам на 6 февруари, когато е годишнината от смъртта на баща й крал Джордж VI, починал през 1952 г. Непосредствено след това тя става кралица.
Чарлз явно няма намерение да прекара чак толкова време там – според информацията на Royal Central, на 4 януари кралският самолет е напуснал летището в Норфолк в посока Абърдийн. На борда му най-вероятно са кралят и кралицата-консорт, макар че Бъкингамският дворец не коментира частните пътувания на монарсите.
Двамата най-вероятна са заминали за Бъркхол – имение в Абърдийншир, наследено от Чарлз от баба му кралица Елизабет – кралицата-майка. То е любимо място на него и Камила – двамата прекараха там медения си месец, както и изолацията по време на коронавирус пандемията.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Баба и внучка, след които всички във фитнеса се обръщат

Все по-често чуваме да се казва, че 50 е новото 30. И все пак, според нас става въпрос по-скоро за изключения при някои дами – каквото и да си говорим, много трудно е 50-годишна жена да изглежда по-добре от 30-годишно момиче. Естествено, някои дами дори на 60+ събират погледите на хората […]

Subscribe US Now