Честта, която Чарлз отдаде на Камила

Връзката на крал Чарлз и кралица Камила определено е една от най-противоречивите в историята на британската монархия. Няма как да не я свързваме със смъртта на принцеса Даяна, но и няма как да отречем, че жената до новия британски крал премина през много, но продължи да стои гордо до своя съпруг.
Освен че търпението й бе възнаградено с титлата кралица и честта да носи робата на Елизабет Втора, Камила получи още едно, не по-малко важно признание.
Крал Чарлз направи специален жест към своята съпруга, включвайки и нейния лик върху Коронационния медал, който ще връчва на заслужили военни и държавни служители. Той е изработен от сребро и доскоро се пазеше в тайна.
Вече знаем, че от него ще бъдат изсечени десетки хиляди бройки, които кралят ще има възможността да раздаде в следващите години. Общата цена за изработката им се очаква да достигне 35 милиона паунда и това предизвиква въпроси който трябва да я плати, както и води до затягане на критериите, по които ще се раздават отличията.
Върху едната страна на медала виждаме лика на краля и на кралицата, застанала плътно зад него, а от другата страна е кралският монограм. Той се състои от буквите “C” (от Чарлз) и “R” (от “рекс”, което на латински значи крал), които са по средата на лавров венец.
Първият коронационен медал се създава за крал Джордж IV през 1821 г. А предишният подобен, на който е изобразена кралска двойка, е от времето на крал Джордж VI, който през 1937 г. включва и лика на съпругата си кралица Елизабет Първа. Медали се изработват и в чест на сребърния, златния и диамантения юбилей на покойната кралица Елизабет Втора, припомня Daily Mail.
Освен голяма чест, за кралица Камила медалът е и поета отговорност за обществени ангажименти към благотворителни организации, както и заемане на почетни военни длъжности. Той е благодарност и негласно обещания, че винаги ще пазят гърба си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Галена пак закъса много със здравето, наложи се да я...

На Галена, за жалост, май ще й стане навик да отменя участия. Мама Ураган си взе непланувана почивка миналата седмица, вместо да извива глас и тяло в популярните клубове, за които бе поела ангажимент. Причините пак са здравословни, но както и преди, хитовата певица отказа да влиза в детайли какво […]

Subscribe US Now