Честта, с която Чарлз удостои Уилям и Кейт

Последните месеци със сигурност са най-трудните за принц Уилям и Кейт Мидълтън. Онкологичната диагноза на принцесата на Уелс е причината от Коледа насам тя да е поставила на пауза своите кралски ангажименти. А съпругът и също излезе в принудителна отпуска, за да й бъде най-голямата опора по време на лечението.
Тази седмица съпрузите отбелязаха шестия рожден ден на най-малкото си дете – принц Луис. Междувременно те бяха удостоени и с нови титли лично от крал Чарлз. Той назначи Кейт Мидълтън за 42-ия кралски спътник на Ордена на почетните спътници.
На сайта на кралския двор е посочено, че този орден, основан от крал Джордж V през 1917 г., е “специална награда, присъждана на онези, които имат голям принос към изкуствата, науката, медицината или управлението, продължил дълъг период от време”.
С този жест на монарха принцесата на Уелс записа името си редом до тези на Елтън Джон, Джуди Денч, Стивън Хокинг, Ана Уинтън и Много други. Тя е и първата кралска особа, която получава призванието. Затова и то може да се определи като наистина историческо, смятат от Time.
Мотото на ордена е “в действие верен и в чест чист” и за никого няма съмнение, че то напълно се отнася за Кейт Мидълтън и нейната отдаденост към двореца. Освен това тя е завършила история на изкуството в университета Сейнт Андрюс. А откакто е член на кралското семейство е патрон на няколко художествени организации, включително Националната портретна галерия и Кралското фотографско дружество. 
Съпругът на принц Уилям също не остана без нова титла, като по волята на баща си бе обявен за Велик магистър на Най-почетния орден на Бат. Той се дава за достойна военна и държавна служба.
Това място остана празно когато Чарлз, който носеше тази титла от 1974 г., бе обявен за крал веднага след смъртта на Елизабет Втора. А сега най-логичното бе за негов наследник да бъде обявен бъдещият британски крал.
Безспорно тези нови титли, които принц Уилям и Кейт Мидълтън добавиха към колекцията си точно тогава, когато са най-неактивни откъм кралски ангажименти, са един важен жест към цялостния им принос, с който кралят иска да им вдъхне увереност и да засвидетелства признателност.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко много си приличат Алисия Силвърстоун и синът ѝ

Алисия Силвърстоун определено има приключенски дух и това си личи по последните ѝ постове в Instagram. Преди няколко дни тя е качила поредица от снимки от миналогодишната си разходка из Национален парк Йосемити, където е взела със себе си и сина си. Приключенията на актрисата и 12-годишният ѝ син Беър […]

Subscribe US Now