Да забравим за размера на пениса и да си поговорим за дължината на вагината

Изключително много се говори и пише за размера на пениса, но често пренебрегваме размера на женските гениталии. Може би никога не сме се замисляли каква е средната дължина на вагината. Истината е, че тя варира от човек на човек и това е ключът към разбирането на женското удоволствие и преживяване.
Средната дълбочина на вагината е от 5 до 15 см. Това е за възрастна жена в отпуснато състояние и е разстоянието между вулвата и шийката на матката. Но означава ли това обаче, че някои пениси не пасват на някои вагини? Metro решава да потърси помощта на д-р Даная Марагутакис, медицински директор в компания за сексуално здраве Yoxly, за да отговори на някои важни въпроси.
Безопасно ли е по-дълъг пенис да бъде изцяло поставен в по-малка вагина
Даная обяснява: “Влагалището е невероятно еластичен и мускулест орган, предназначен да се разширява и свива, така че нещата да могат да влизат (напр. пенис) или да излизат (напр. бебе). По време на сексуална възбуда вагината става по-широка и по-дълга и произвежда естествено смазване, за безопасно приспособяване и улесняване на проникването.”
Така че по същество тялото е страхотно в преместването и приспособяването, за да поеме по-големи предмети, но Даная е съгласна, че ние познаваме тялото си най-добре и винаги трябва да правим това, което чувстваме правилно за нас.
“Ако нещо ви боли или е неудобно, тогава трябва да спрете и да съобщите това на партньора си”, добавя тя.
Докато мъжете, които са добре надарени, понякога са леко смущаващи за сексуалния си партньор, всъщност не бива да се притесняваме, защото вагината може да се разтегне и удължи, за да поеме това, стига да сме възбудени и да се чувстваме добре.
Когато сме възбудени, шийката на матката и матката се повдигат, почти удвоявайки дължината на влагалището. Това е силно еластичен и мускулест орган, който може да се разширява и свива както на ширина, така и на дължина.
Всички знаем, че вагината е доста интересен орган, в края на краищата по време на раждането тя се разтяга, за да може от нея да излезе на главата на новороденото, която е средно 30 см в обиколка.
И така, как всъщност вагината се разтяга и променя размера си
“Способността на вагината да се приспособява може да се отдаде на нейната анатомия”, казва Даная пред Metro.
Стените ѝ имат множество слоеве: мукозна тъкан на повърхността, с гладка мускулна тъкан, колаген и еластинови влакна отдолу, осигуряващи структура и еластичност. Стените също са покрити с гънки, които позволяват на вагината да се разтяга, когато се прилага натиск отстрани.
Когато са отпуснати, стените на вагината са сплескани една срещу друга, притиснати от околните органи и тъкани. Въпреки невероятните ѝ способности, това не означава, че наличието на определени неща там, като спекулум, например, винаги е приятно изживяване за жените – и това е напълно нормално.
“Така че, независимо дали става въпрос за медицински преглед, бебе или голям член, знайте, че вагината ви е създадена да се справя с това и правете това, което ви е удобно и ви харесва”, съветва специалистът.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Силвестър Сталоун на 78

Днес, 6 юли, звезден рожденик е актьорът Силвестър Сталоун, когото познаваме с вечните роли на Роки и Рамбо. Освен това, той се изявява и като сценарист, продуцент и режисьор. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now