Експерти от Община Варна участваха в обучение за климатичните промени

Експерти от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна се включиха в онлайн обучение, свързано с климатичните промени. Организатори на събитието бяха посолството на Великобритания в България и Мрежата за наука и иновации. Целта на срещата бе експертите, работещи по въпроси, свързани с климата, да надградят знанията си за различните климатични промени и тяхното въздействие.

 

Форумът бе открит от д-р Емилия Печева, научно аташе в посолството на Великобритания. Последваха три интерактивни сесии и дискусии с конкретни примери. Дискутираните теми бяха „Разглеждане на климатичните промени, тяхната причина и въздействие“, лектор д-р Греъм Хейс, Манчестър Метрополитън Университет; „Намаляване на въглеродните емисии, действия за смекчаване на климатичните промени: действащи примери от Великобритания и България, лектор д-р Делия Димитриу, Манчестър Метрополитън Университет; „Въздействие върху здравето, COP26 и поглед в бъдещето“, лектор д-р Нийл Ебенезер, от консултантска компания.

 

В края на срещата бяха представени различни възможности за сътрудничество по темата с Обединеното кралство.

 

Next Post

Съобщение

Поради заболяване от Ковид 19 на член от екипа на постановката “Частица любов” – спектакълът, част от програмата на Есенния салон на изкуствата, предвиден за 10 ноември, се отлага, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. 

Subscribe US Now