Филмовият фестивал в Кан: 7 минути овации за Джони Деп и семейството на Майкъл Дъглас под светлината на прожекторите

Ако имаме любима церемония след Оскарите, в която холивудският елит облича най-красивите си дизайнерски тоалети и дефилира по червения килим, то това несъмнено е Филмовият фестивал в Кан.
Вчера, 16 май, режисьори, актьори и продуценти се събраха на тазгодишното откриване в Кан, а вечерта бе ознаменувана от две събития: овациите на крака за Джони Деп и почетната “Златна палма” за Майкъл Дъглас.
Катрин Деньов и Майкъл Дъглас откриха 76-ото издание на кинофестивала в перлата на Френската ривиера. Водеща на церемонията бе нейната дъщеря Киара Мастрояни. “Обявявам 76-ия филмов фестивал в Кан за открит”, каза легендата на френското кино Деньов.
Редом до нея бе американският актьор Майкъл Дъглас, който произнесе същото изречение на английски език, минути след като бе удостоен с почетна награда “Златна палма”. Майкъл Дъглас посети фестивала в компанията на ослепителната си съпруга Катрин Зита-Джоунс и дъщеря им Карис Дъглас.
Катрин Деньов, чиято снимка е на официалния плакат на тазгодишното издание на фестивала, каза, че мисли “много за Украйна” и рецитира стихотворение на украинската поетеса Леся Украинка.
Първата прожекция на тазгодишното издание на Кан е на филма Jeanne du Barry с Джони Деп, който е извън конкурсната програма. С ролята си крал Луи XV във филма на Майвен, Джони Де изправи публиката на крака за 7 минути, отбелязват от Variety. По всичко личи, че гилдията, поне във Франция, е готова да го посрещне с отворени обятия при завръщането му киното, след приключването на съдебната битка с Амбър Хърд.
Няколко женски организации обаче изразиха тревогата си от участието на холивудската звезда, а групата Osez le Feminisme! дори призова за бойкот на фестивала. Според нейни представители киното “възхвалява агресорите”, отбелязват от Hola.
Общо 123 френски актьори и актриси, сред които Жюли Гайе и Лор Калами, в статия във вестник Liberación e разкритикуваха кинофестивала в Кан, който слага “червения килим за мъже и жени, които насилват”.
Представянето на филмите тази година ще продължи до 27 май, а председател на журито, което ще раздаде “Златните палми”, е шведският режисьор Рубен Йостлунд.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Филмовият фестивал в Кан: 7 минути овации за Джони Деп (и семейството на Майкъл Дъглас накуп)

Ако имаме любима церемония след Оскарите, в която филмовият елит облича най-красивите си дизайнерски тоалети и дефилира по червения килим, то това несъмнено е Филмовият фестивал в Кан. Вчера, 16 май, режисьори, актьори и продуценти се събраха на тазгодишното откриване в Кан, а вечерта бе ознаменувана от две събития: овациите на […]

Subscribe US Now