Григор Димитров за умората и подкрепата на своята майка

Григор Димитров започна участието си на Monte-Carlo Masters с победа срещу Валентин Вашеро, но определено си личеше, че българинът не е на най-доброто си ниво.
Въпреки това той успя да отстрани поляка, който е извън топ 100 в света, и продължи в следващата фаза на турнира в Монте Карло. Съперникът му все още не е ясен, като днес ще се кой измежду Миомир Кецманович и Матео Баретини ще се изправи срещу българина.
Очаква Димитров да излезе на корта отново още в утрешния ден, но преди това да се случи ще обърнем внимание на едно негово интервю след мача му с Вашеро. 
В него Григор Димитров казва, че все още е уморен и не е успял да си почине добре от турнира в Маями, където достигна до финала, но загуби от Яник Синер. От думите му става ясно, че обичайно има около седмица, седмица и половина, в която да си почине и да започне да се подготвя за турнира на клей, но този път не е било така и е разполагал едва с няколко дни. Което е натрупало у него и умора.
Пред Tennis Channel българинът казва, че се чувства добре в Монако и целта му е да играе възможно най-добре и да достигне колкото се може по-напред в Monte-Carlo Masters. Димитров споделя, че неговата майка е с него, за да го подкрепя, което със сигурност би му повлияло положително.
Колкото до турнира в Монте Карло, Григор Димитров казва, че не е имал достатъчно време, за да тренира на клей, за да се подготви и свикне с настилката. Като дори твърди, че в кариерата му до момента не се е случвало да трябва да прави толкова бърза смяна между настилки, пише Tennis Majors.
Освен това краткото време за почивка му се е отразило негативно и в психически аспект, защото не е имал достатъчно време, за да отпразнува и приеме добрата си игра в Маями и достигането до финал. “Постигнал си нещо много, много добро, но изведнъж, сякаш дори нямам време да му се насладя”, допълва Григор Димитров.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

59 лв. за козунак - съпругата на Кирил Петков отново вбеси българите

Като оставим настрана яйцата, едва ли има българин, който да не чака Великден заради вкуса на ароматните и пухкави козунаци – без значение дали ще си ги направи сам вкъщи, или както всяка друга година, ще ги вземе от изпитани във времето предпочитани пекарни.  И въпреки че има близо месец […]

Subscribe US Now