И Бела Хадид проговори за случващото се в ивицата Газа

Дни след атаките на Хамас в Израел на 7 октомври Джиджи Хадид бе една от първите известни личности, която излезе с ясна позиция за случващото се. Моделът с палестински корени изрази категоричната си подкрепа за страната, в която е роден баща й Мохамед, но и осъди зверствата на терористичната организация.
Малко по-късно стана ясно, че Джиджи и семейството й са получили смъртни заплахи, а дори израелското правителство отговори индиректно на позицията й. До преди дни обаче сестра й Бела предпочиташе да пази мълчание за войната между Израел и Хамас, въпреки че през годините неведнъж се е проявявала като защитник на палестинското движение.
Е, дойде моментът и по-малката сестра да изкаже публично позицията си, отново в социалните мрежи. Тя сподели със своите над 60 милиона последователи в Instagram, че случващото се сега е най-масираната бомбена атака над ивицата Газа в дългата история на израелско-палестинския конфликт. Обвини директно САЩ в това, че подкрепя израелските атаки и всички крайни мерки като спиране на интернета и комуникациите.
Бела Хадид отчаяно призова за спиране на огъня, защото много невинни хора, сред които и много деца, умират постоянно. Тя публикува и отворено писмо до президента Джо Байдър, подписано от нея и още редица известни личности, в което молят държавни глава да се вземат мерки за деескалация на напрежението, вярвайки, че страната може да окаже сериозно влияние върху ситуацията.
Последва и друг пост от модела, в който вече говори от първо лице, започвайки с извинение за мълчанието си до този момент. Признава, че все още й е трудно да намери думи, с които да опише случващото се в ивицата Газа в последните седмици. Те се оказват истински трудни за нея и семейството й и по друга причина – че телефонните им номера са изтекли в интернет и не спират да получават смъртни заплахи.
“Страхът не е опция”, пише Хадид и добавя, че заради хората в Газа не може да си позволи да мълчи. И не тя е смелата – те са смелите. Тя казва, че скърби и с израелските, и с палестинските семейства, които се борят да оцелеят и са загубили най-скъпите си хора. Осъжда и всички прояви на тероризъм. Но държи да подчертае колко е трудно да бъдеш палестинец в този свят, в който всеки те определя като терорист и нищо повече.
Бела Хадид призовава всички да застанем на страната на човечността, а всички зверства върху невинни хора да се съдят по един и същи начин. Защото и войната има своите правила и те трябва да се спазват от всички, припомня моделът. И не пропуска да спомене свързаността си с дългия конфликт.
Скоро след като баща й Мохамед се е родил, той и семейството му е трябвало да напуснат дома си на територията на Палестина и са станали бежанци. И така вече 75 години са свидетели на нестихващо насилие. И за това днес се бори мирът и сигурността да бъдат гарантирани права на всички.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Предвидил ли е смъртта си Матю Пери в "Приятели"

Уикендът изобщо не завърши добре с новината за смъртта на Матю Пери. И докато чакаме да разберем каква точно е причината за смъртта му, към момента версията е, че се е удавил в джакузито си. През миналата година актьорът открехна вратата към личния си живот и зависимостите към алкохол и […]

Subscribe US Now