Как бяха посрещнати крал Фредерик и кралица Мери в Гренландия

Традиционно всяка година кралското семейство на Дания прави официално посещение в Грендландия – самоуправляваща се провинция, която е част от кралството. Началото на юли се оказа подходящият момент за това през 2024 г.
Крал Фредерик и кралица Мери пристигнаха на острова на първото си посещение като действащи монарси, каквито станаха в началото на годината. Двамата пристигнаха първо във военната база Питюфик преди да се отправят към инуитското селище Канаак.
Както и при предишни посещения, двамата наблюдаваха спектакъл с фолклорни песни и танци, а 56-годишният крал беше щастлив да види шейната, с която през 2000 г. прави четиримесечна експедиция из острова.
Голямата изненада по време на престоя на кралското семейство в Гренландия се оказа включването на най-малките им деца – 13-годишните близнаци Винсент и Джозефине. Те се включиха в любопитна морска експедиция.
Заедно с Фредерик и Мери, принцът и принцесата пътуваха с кораб до Кекертарсуак, където с помощта на подводни микрофони слушаха звуците на китовете около острова, част от настоящо арктическо изследване.
Малко след това крал Фредерик, кралица Мери, Винсент и Джозефине наблюдаваха футболен мач на местни отбори и се включиха в състезание по бягане. Посещението на датското кралско семейство в Гренландия ще продължи до 6 юли, пишат Hello.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Поредна незаслужена награда за принц Хари - кого ядоса този път

Откакто напусна доброволно кралския двор, принц Хари редовно е обект на критики от различно естество. Въпреки че мнозина не одобряват и не разбират избора, който направи със сърцето си, все още се намират други, които да го ценят високо и дори да го награждават, макар и предимно за стари заслуги. Поредният подобен пример е […]

Subscribe US Now