Яхта за 500 милиона – ето така се забавляват Джеф Безос и Лорън Санчес

Джеф Безос и Лорън Санчес се наслаждават на живота на яхтата заедно. Основателят на Amazon и носителката на награда Еми, журналист и пилот на хеликоптер, бяха заснети в Испания преди броени дни, докато плават около Майорка на борда на неговата яхта за 500 милиона долара.
На кадрите ясно може да се види, че Лорън, която е майка на три деца, се намира в топ форма. Облечена в розов бански и бяла туника, тя не се отделя от милиардера, който изглежда подмладен в сини шорти и бяла риза. Докато известната двойка се радва на слънчевите лъчи, яхтата напуска плажовете на Майорка и се отправя към Ибиса, отбелязват от People.
Луксозната 127-метрова яхта, наречена Koru, се смята за най-голямата ветроходна яхта в света с няколко палуби, включително една с басейн. На борда има място за общо 18 гости и 40 души обслужващ персонал. Яхтата е снабдена и с джетове, водни ски и по-малки лодки за морски обиколки. Има и площадка за хеликоптери. Последното също не е случайно, тъй като Лорън Санчес е опитен пилот на хеликоптери и това за нея е предпочитан начин за развлечение.
Интериорът на яхтата за момента е тайна. Знае се, че на Koru има специален обособен “гараж” за по-малка яхта, която всъщност също никак не е скромна, защото отново е оборудвана с басейн и площадка за хеликоптери.
От Daily Mail твърдят, че интериорът е вдъхновен от яхтата Eos, която е притежание на Бари Дилър, директор на медийната империя Fox и близък приятел на Безос. Eos може и да е малко по-малка като размери, но е достатъчно елегантна и впечатляваща, особено като се име предвид, че обзавеждането е по проект на покойния френски дизайнер Франсоа Катру. Материалите, които Катру влага, са лакиран махагон, мрамор и тиково дърво. Мебелите напомнят на тези, срещани в елитните полинезийски вили за отдих. Смята се, че годишните разходи на Koru за поддръжка и обслужване възлизат на 25 млн. долара.
Въпреки че Oceanco, базиран в Холандия производител на яхти по поръчка, отказа да потвърди собственика на плавателния съд, според съобщенията яхтата трябваше да бъде завършена и доставена на Безос по-рано тази година. Забелязана е в морето за първи път през март, след напускане на пристанището на Ротердам, Холандия, през февруари.
Съобщава се, че Безос за първи път е започнал да се интересува от яхтата през май 2021 г., когато е била известна като Project 271. Плавателният съд попадна в заглавията миналата година, когато стана ясно, че град Ротердам се е съгласил временно да разглоби част от историческия мост Конингсхавен, за може да мине яхтата, каза тогава говорителка на града пред The Washington Post. Безос закупи Post през 2013 г., но служителите на вестника твърдят, че имат редакционна независимост. Въпреки това, след като се вдигна достатъчно шум по въпроса, градските власти отмениха решението си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Камила Кабейо - секси и за лятото на 2023 г.

Камила Кабейо винаги е разчупена, провокативна и в крак с модните тенденции. Тя умее да привлича вниманието върху себе си, дали с пикантни интимни истории, дали със закачливи снимки от плажа или пък с някой нов хит. Този път Камила реши да представи различна визия. За целта сподели няколко свои […]