Идва ли краят за Рафаel Надал

Завръщането на Рафаел Надал може да се случи по-рано от очакваното. Испанската тенис звезда получи контузия на Откритото първенство на Австралия през януари тази година, която го остави в невъзможност да играе за известно време.
Надал се възползва от тази възможност, за да се отдаде на почивка и да излекува травми, получени през годините, като за целта през юни се подложи на операция в Барселона. И по всичко изглежда, че възстановяването върви толкова добре, че скоро ще се завърне към състезателния тенис.
Според Тони Надал, чичо на Рафа и негов бивш треньор, спортистът се чувства окуражен от напредъка си в тренировъчните мачове и дори може да се включи в турнира за Купа Дейвис, който започва с квалификации през септември и чийто финал е през ноември в Малага.
А ако всичко върви по план, той дори ще се върне и на кортовете за Australian Open, през 2024 г.
Рафаел Надал взе решение да се оттегли временно от тениса по-рано тази година, след като направи публични изявления, споделяйки, че иска временно да се съсредоточи върху възстановяването си. Тогава той добави и, че планира скоро да се пенсионира и затова му е нужно да даде време на тялото си да се възстанови, за да се наслади максимално на последната си година в професионалния тенис, припомнят от Hola.
“Това са плановете ми засега, но все пак не мога да кажа дали всичко ще е точно така на 100%. Но на този етап искам да се насладя последно на спорта, казвайки достойно сбогом на всички турнири, които са били важни за мен”, добавя още Рафаел Надал.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Последствията за Аштън Кътчър и Мила Кунис започнаха

Преди малко повече от седмица излезе новината, че актьорът Дани Мастърсън е осъден на 30 години затвор заради две изнасилвания, случили се между 2001 и 2003 г. Само два дни след това стана ясно също, че колегите му Аштън Кътчър и Мила Кунис, с които снимат заедно сериала “Шеметни години” […]

Subscribe US Now