Илон Мъск срещу Краля на ужаса

Вече е факт – Twitter e собственост на Илон Мъск. Той пък не се забави и минута, и започна с големите промени с апломб, както и сме свикнали от него. Освен че вече е главен изпълнителен директор на социалната мрежа, той обмисля и други новости.
Милиардерът, който вече е шеф на три големи компании – Tesla, SpaceX и Twitter, смята да сложи месечна такса на верифицираните профили. Става дума за официалните профилите на известни личности или компании, които са отбелязани със специфичния син знак Twitter Blue.
Според информацията на The Verge, профилите с Twitter Blue ще трябва да плащат по 19.99 долара на месец, ако искат да го запазят. В противен случай ще станат като всеки друг неверифициран профил в мрежата.
Точно на тази промяна реагира Стивън Кинг. “20 долара на месец за една синя отметка? Майната ви, вие трябва да ми плащате. Ако това е истина, се махам”, написа авторът на “То”. Разбира се, отговорът на Мъск не закъсня.
“Все някак трябва да си плащаме сметките. Twitter не може да разчита само на рекламодатели. А какво ще кажеш за 8 долара на месец?”, написа той в директен отговор към Кинг. Кралят на ужаса обаче не го удостои с отговор.
Месечната такса е само една от грандиозните промени в социалната мрежа, планирани от новия й собственик. Хоумпейджът на Twitter вече е променен, голяма част от директори на мрежата бяха уволнени още в първия работен ден на Мъск в нея, очаква се и ощо 25% от служителите да бъдат съкратени.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Хайди Клум пак надмина себе си

Хайди Клум е звездата, която приема най-присърце Хелоуин. Тя не само успява да ни изненада всяка година с оригинални и екстравагантни тоалети, за които някой много се е потрудил, но и няколко десетилетия организира най-щурото парти по случай празника. В последния ден на октомври в Ню Йорк се проведе юбилейното […]