Има ли конфликт в датския кралски двор

Да си монархия през 21 век е истинско предизвикателство. Подобно на почти всичко останало, и тази институция трябва да бъде в осъвременявана, за да оцелее. Това се опита да направи Маргрете с кралството си, когато преди около месец съобщи свое дълго обмисляно решение.
Датската кралица отне титлите на внуците си от по-малкия си син принц Йоаким. И това не почива на някакъв личен конфликт, а на идеята, че монархията става все по-“лека” от гледна точка на ангажирани с нея хора.
Принц Фредерик, престолонаследникът и по-голям брат на Йоаким, за първи път коментира случилото се. “Майка ми сама е взела това решение, защото може да го направи и иска да го направи. И е преценила, че сега е моментът за него – решение, което аз подкрепям и смятам, че е правилно”, казва 54-годишният принц пред пресата, цитиран от В.Т.
Пред медията той допълва, че противно на казаното от Йоаким, двамата с брат си не са спрели да контактуват след решението. “Постоянно съм във връзка с него, винаги съм бил.” Фредерик обаче признава, че сред близките има определени разногласия, които са “семейни работи”.
Припомняме, че 82-годишната кралица Маргрете обяви преди четири седмици, че четирите деца на сина й принц Йоаким – 23-годишният Николай, 20-годишният Феликс, 13-годишният Хенрик и десетгодишната Атена вече няма да са принцове и принцеса.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Семейната разходка на Брадли Купър и Ирина Шейк

През 2021 г. често се говореше за възможността Брадли Купър и Ирина Шейк да са отново заедно. Първо на Хелоуин се появи тяхна обща снимка, а няколко седмици по-късно двамата бяха заснети от папараци да се разхождат в Ню Йорк, усмихнати до уши. Лятото руският модел ни даде нов повод […]