Историята на Филип Буков за това как е дарил косата си

След случаят на насилие над 18-годишната Дебора от Стара Загора редица известни личности решиха да изразят позицията и виждането си.
Актьорът Филип Буков обаче реши не просто да се възмущава и изказва мнение, а да разкаже една лична история, свързана с косата му. В профила си в Instagram Буков пише, че е получил много съобщения от фенове, които го подтикват да изкаже позицията си спрямо случилото се.
Но той е решил да разкаже история, подплатена със снимки. Филип Буков пише, че през 2015 г., когато още е бил студент в НАТФИЗ, се е хванал на бас с приятели кой от тях ще издържи най-дълго, без да се подстригва.
Надпреварата продължава около година и половина и актьорът я печели. Тогава бърза да отиде при фризьорката си, за да подстриже косата си. “Тя не беше много дълга, но вече не приличах на нищо, влизаше ми в очите, главата ми се потеше в каската на мотора и като цяло много ми пречеше.” 
Но във фризьорския салон Филип Буков бива убеден да не си реже косата, а да я задържи поне още година и половина. Идеята е била да могат да се оформят кичури от поне 30 сантиметра, за да може косата да се дари за направата на перуки.
“И така още година и половина, а вероятно и малко повече, ходех като Маугли. В крайна сметка, успяхме, косата беше отрязана и дарена. Надявам се, че е свършила добра работа на някого в нужда.”
Филип Буков пояснява, че към онзи момент е направил това, което е можел, за да помогне на някоя дама и отношението му към нежния пол “винаги ще бъде такова”.
“Това нито е било първата кауза, която съм взел присърце, нито е последната. През годините винаги, когато мога, съм взимал участие в благотворителни инициативи. Просто не им давам гласност, освен ако изрично не са ме помолили, защото “Дела трябват, а не думи.”
Филип Буков завършва поста си с думите, че не е искал да разказва историята, защото със сигурност ще има хора, които ще го упрекнат, че си прави реклама, но поради интереса на феновете си, е решил да го направи.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мис България, която вече не крие, че също е ставала жертва на насилие

Провокирана от случая на Дебора от Стара Загора, която беше пребита, остригана и нарязана с макетно ножче, носителката на титлата Мис България 2020 Венцислава Тафкова за първи път сподели, че като тийнейджърка тя също е била жертва на насилие. Първо в стори в Instagram, а след това и пред NOVA, […]

Subscribe US Now