Това е обновената Puma на Ford

По-рано тази седмица Ford представиха обновената версия на най-продаваната им кола във Великобритания – Puma.
По компактния кросоувър са направени някои промени, които имат за цел да освежат модела. В интериора например прави впечатление вдъхновения от някои спортни модели кокпит. Екраните се намират високо и под ъгъл към шофьора, докато физическите бутони са сведени до минимум.
Инструменталният клъстър пред шофьора например е по-голям от този предшественика, защото е 12.8-инчов. Дисплеят в средата на таблото също е по-голям – 12-инчов.
Информационно-развлекателната система в новата Puma пък има два пъти по-голяма изчислителна мощност от предишната версия и се адаптира, за да улесни достъпа до функциите, които водачите използват най-много. 
В багажника отново ще намерим 80-литровия MegaBox, който може да събере покупките от пазаруването например. Фейслифтът на Ford Puma идва в три версии – Titanium, ST-Line и ST-Line X. Автомобилът ще се предлага в шест цвята, сред които и новият за модела Cactus Grey.
И трите модела на новия Ford Puma ще се предлагат с еднолитровия EcoBoost мек хибриден двигател на компанията, който използва 48-волтова батерия. Новият Ford Puma ще се произвежда във фабриката на Ford в Крайова, Румъния.
По-интересното обаче е, че от компанията обявиха, че готвят изцяло електрическа версия на модела – Ford Puma Gen-E. Тя трябва да бъде представена по-късно тази година и отново да се произвежда в Румъния.
Според Autocar, електрическата Puma ще има доста големи прилики с Ford E-Transit Courier що се отнася до електрическото задвижване, защото са проектирани заедно. E-Transit Courier ще разполага с пробег от около 380 км, което означава, че Ford Puma Gen-E най-вероятно няма да падне по-долу.

Според Electrek, цената на Ford Puma Gen-E се очаква да бъде около 44 000 долара или с над 12 000 долара по-скъпа от задвижваната от петрол версия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

17-годишния българин, който продължава да следва пътя към F1

Със сигурност мечтата на всеки един почитател на F1 и високите скорости е някой ден да види българин, състезаващ се с най-добрите в този спорт. Съвсем реален шанс има това да се случи, защото Никола Цолов продължава по пътя към мечтата, наречена F1. От профила на в Instagram на 17-годишния […]

Subscribe US Now