Как Доли Партън се сдоби със 100 милиона долара

Доли Партън е икона не само за кънтри музиката, но и човек, който служи за пример с много благотворителни дейности, за които използва популярността и богатството си. Съвсем наскоро тя беше приета в “Рокендрол залата на славата”, а сега получава ново признание.
76-годишната певица получи 100 милиона долара от Джеф Безос. Парите са награда от Bezos Courage & Civility – организацията, която отличава хуманитарни каузи. Основана едва преди година, първите й лауреати бяха шеф-готвачът Хосе Андрес за глобалната си инициатива за осигуряване на храна в уязвими зони World Central Kitchen и политическия коментатор на CNN Ван Джоунс.
“Леле! Да не казахте 100 милиона?”, отвърна Доли в отговор на наградата. “Нямаме търпение да видим всички неща, които ще направиш с тези 100 милиона”, пък каза половинката на Джеф Безос Уорън Санчес.
Основателят на Amazon награждава Партън за благотворителните й дейности през години. Сред тях са основаването на фондация Dollywood, която осигурява книги на нуждаещи се деца по цял свят, както и даряването на 1 милион долара за изобретяването на ваксина срещу коронавируса на университетския медицински център Vanderbilt, който впоследствие създава ваксината Moderna.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сузанита стана майка, показа ВИДЕО от болницата и...

Сузанита стана майка – роди първото си дете. Попфолк певицата публикува кратко видео от болницата, веднага след раждането на сина й. От Инстаграм става ясно, че бебенцето е с идеални мерки – тежи 3,600 кг. Щерката на Орхан Мурад веднага сподели и името на новия член на семейството – Матиас. […]