Как Джокович може да свали Алкарас от върха само с една победа

Днес започва тазгодишното издание на US Open и през следващите дни погледите на всички фенове на тениса ще бъдат насочени към случващото се зад океана.
Ще бъде интересно, разбира се, да разберем дали някой измежду Новак Джокович и Карлос Алкарас ще успее да вдигне трофея над главата си, или пък това ще бъде някой друг.
Каквото и да се случи обаче е почти сигурно, че след US Open ще има нов номер едно при мъжете. Към момента на първата позиция е Алкарас, който е там от месец юни насам, следван плътно от Джокович, като разликата между двамата е едва 20 точки.
Интересното в случая е, че дори испанецът да завоюва втора поредна титла от турнира, това няма да му запази първото място. Докато на Новак Джокович му е нужно просто да спечели първия си мач срещу Александър Мюлер, който ще е изиграе тази нощ.
Победителят от мача ще спечели 45 точки, които в случая на сърбина ще са напълно достатъчни, за да се качи отново на върха при мъжете. Това е така, защото Карлос Алкарас, който бе крайният победил на турнира миналата година, няма да спечели никакви точки, дори да защити титлата си, точно поради тази причина.
Новак Джокович, от своя страна, не взе участие на миналогодишното издание на US Open, защото тогава отказа да се ваксинира срещу COVID-19 и участието му бе отказано. Ако се доверим на статистиката, то със сигурност сърбинът ще бъде новият номер едно в тениса още от утре.
Просто защото Джокович е спечелил последните си 66 поредни мача от първия кръг на турнири от Големия шлем. Докато опонентът му, до момента не е печелил мач срещу нито един тенисист от топ 20, пише TENNIS.com.
Разбира се, спортът е интересен, защото нищо не е сигурно и изненади винаги могат да се случат, така че ще гледаме с интерес. Колкото до жените, там също може да има разместване в челото, но малко по-трудно.
Ига Швьонтек, която е на върха при жените от миналия април, ще запази първата си позиция, но за целта трябва да остане в турнира поне един кръг повече от Арина Сабаленка. Ако това не се случи, или пък и двете отпаднат в един и същи етап от турнира, то новият номер едно в тениса при жените ще бъде Сабаленка.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Всичко, което знаем за връзката между Патрисия и Жизел Бюндхен

Жизел Бюндхен е един от най-популярните и успешни професионални модели в света. Затова не е чудно, че се знаят редица факти от личния ѝ живот, включително и това, че има сестра близначка. Жизел често нарича Патрисия Бюндхен своята “най-добра приятелка”, наред с останалите си четири сестри от голямото задружно женско […]

Subscribe US Now