Как инцидентът с Михаел Шумахер промени брат му Ралф

Трагичният инцидент, случил се преди десет години – 29 декември, 2013 г. остави при най-добрият германски състезател от F1 за всички времена Михаел Шумахер в изключително тежко състояние. Макар и да не се знае много за състоянието му, известно е, че той е в кома и се нуждае от постоянни грижи.
Цялата история буквално опустоши семейството на шампиона. Засегнати са не само съпругата му и двете му деца, но и по-малкият му брат Ралф. Братята Шумахер са много близки като деца. В интервю за Sport1 48-годишният Ралф споделя, че двамата са имали хубаво детство и са прекарвали много време заедно, въпреки шестте си години разлика.
Страстта на братята към състезанията е събудена от преживяванията им на пистата за картинг, където баща им първоначално работи, а впоследствие става собственик.
Може би не толкова известен факт е, че Ралф, подобно на прочутия си брат, също става успешен състезател. Макар и никога да не достига ранга на Михаел, все пак той печели шест от 180-те Гран При състезания, в които участва между 1997 и 2007 г.
Но животът коренно се променя за Ралф след трагичният инцидент с по-големият му брат. Бившият британски пилот Джони Хърбърт, който е и съотборник на Михаел Шумахер, казва пред Grosvenor Sport, че за съвсем кратко време Ралф сякаш “порастна и стана друг човек”. И не само заради мъката, която му се налага да изживее, но и заради множеството грижи за семейни въпроси след инцидента. “Всичко това значително го промени, той стана различен човек”, добавя още Хърбърт. “Разбира се, по-улегнал и отговорен. За разлика от времето на активните си състезателни дни, когато беше доста неприятен.”
Хърбърт не пропуска да добави и, че е ужасно, че липсва информация за настоящото състояние на Михаел Шумахер и че ако е имало все пак новини, то те никога не са били добри.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

„Парк фест“ отбелязва националния празник с концерти на Мария Илиева, 100 КИЛА, Тома Здравков и Дара Екимова

Фестивалът „Парк фест“ се завръща в парк „Студентски“ от 21-ви до 24-ти септември със заявката за още по-голямо, вълнуващо и креативно издание. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община в раздел “Значими събития“. Организаторите са подготвили специални изненади в отделните тематични зони на фестивала, с които […]

Subscribe US Now