Как Мадона отговори на коментарите за “обезобразяването” си

64-годишната поп икона и дългогодишен защитник на ЛГБТ Мадона представи изпълнението на Ким Петрас и Сам Смит “Unholy” по време на наградите Грами преди броени дни. Вечерта беше особено важна, тъй като Петрас стана първата транссексуална жена, спечелила Грами отличие, което получи за най-добро поп дуо/групово изпълнение заедно със Сам Смит. 
Социалните мрежи обаче като че ли не обърнаха внимание на това постижение, а съсредоточиха сили, като се надигнаха около по-пълното лице на Мадона и спекулираха какви пластични операции си е направила. Преди ден певицата на “Vogue” и седемкратна носителка на Грами, отговори на коментарите, като каза, че отново е “уловена в блясъка на възрастовото поведение и мизогинията, които проникват в света, в който живеем”. Мадона написа в публикация в Instagram, че макар първоначално да е искала да даде последната награда за вечерта за албум на годината, тя смята, че е “по-важно” да представи изпълнението на Петрас и Смит, защото това е “момент, който прави история”.
“Вместо да се съсредоточат върху това, което казах в речта си, което беше да благодаря за безстрашието на артисти като Сам и Ким, много хора избраха да говорят само за мои снимки в близък план, направени с камера с дълъг обектив от фотограф на пресата. А това би изкривило лицето на всеки”, пише Мадона.
Певицата допълва, че за пореден път е хваната в блясъка на старческата възраст и мизогинията, които проникват в света, в който живеем днес. Свят, който отказва да празнува жените, които са навършили 45 години и чувства необходимостта да ги накаже, ако те продължават да бъдат трудолюбиви, авантюристични и със силна воля, отбелязват от Yahoo Life.
“Никога не съм се извинявала за нито един от творческите избори, които съм направила, нито за начина, по който изглеждам или се обличам и нямам намерение да започвам сега. Медиите ме унижават от началото на кариерата ми, но разбирам, че всичко това е изпитание и се радвам да проправя пътека, така че всички жени зад мен да имат по-добри и по-лесни времена през идните години”, пише още Мадона. 
Тя заимства реплика от Бионсе, която също счупи рекорди на неделната церемония, като пише: “Няма да разбиете душата ми. Очаквам с нетърпение още много години на подривно поведение, прекрачване на граници, противопоставяне на патриархата и най-вече време да се наслаждавам на живота си.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Коя звезда посети Джеръми Ренър след инцидента

Съвсем скоро ни очаква премиерата на “Ант Мен и Осата: Квантомания” – поредният филм от вселената на Marvel. Актьорите, които играят главните роли в него – Пол Ръд и Еванджелин Лили, обаче имат друга тема за разговор. И двамата отделят време в интервютата, които дават по повод премиерата, за да […]

Subscribe US Now