Какви са отношенията между крал Чарлз и крал Фелипе

Първата чужда официална визита при новия крал на Великобритания вече отмина – Чарлз посрещна президента на Южна Африка Сирил Рамафоса с официална гала в Бъкингамския дворец. Малко след това той имаше още един височайш гост.
Испанският крал Фелипе пристигна в Лондон за първи път, след като присъства с кралица Летисия на погребението на Елизабет Втора. Този път обаче Фелипе беше без съпругата си.
Основната задача на престоя му в британската столица беше да присъства на гала вечерята по случай 135-та годишнина от създаването на Испанската камара на търговията във Великобритания.
Преди нея обаче испанският крал се отби в Кларънс Хаус – мястото, където Чарлз и Камила живеят след сватбата си. Оказва се, че срещата на Фелипе с Чарлз въобще не е била предвидена в програмата и на двамата, а то снимките виждаме, че тя е по-скоро като среща на стари приятели, а не на официални лица.
Както припомнят от Hola, отношенията между британската и испанската корона са топли, а двамата монарси очевидно имат общи теми на разговор и без да се налага да засягат официални такива.
Преди погребението на Елизабет Втора, крал Фелипе за последно е посещавал Лондон през 2019 г., когато става Кавалер на Ордена на жартиерата. След неофициалната си среща с Чарлз Фелипе отлетя за Катар, където присъства на първия мач на Испания на Световното – страната му би със 7:0 Коста Рика.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мани и Лефтеров от "Игри на волята" не крият вече нищо и се награбиха СНИМКА

Гаджета, гаджета, гаджета! Мани и Лефтеров не са заявили официално връзката си, но споделиха нова обща снимка, която изглежда като кадър от филма “365 дни”. Помните сцената, в която Масимо хваща за гушата Лаура, докато са под душа? Е, Мани и Лефтеров пресъздадоха тази сцена, минус горещата баня. Снимката не разкрива […]

Subscribe US Now