Какво се случва с мъжа, опитал да нападне кралицата

25 декември 2022 г. не протече по най-обичайния начин в замъка Уиндзор. Защото в имота, където кралското семейство – включително и Елизабет II, празнуваше Коледа, беше заловен мъж, въоръжен с арбалет.
20-годишният Джасван Синг Чаил е с обвинения за заплахи за убийство и притежание на опасно оръжие.
Делото му ще се гледа от съда в Уестминстър на 17 август, а обвиненията бяха повдигнати след разследване на отдела за контратероризъм на лондонската полиция, уточняват от ВВС. Най-интересното е, че Чаил ще бъде съден по закон от 1842 г.
Това е Законът за държавна измяна и неговия втори член, който гласи “изстрелване или насочване на огнестрелни оръжия, или хвърляне или използване на предмети или оръжия с намерение да нарани или да разтревожи Нейно Величество”.
Чаил е бил заловен в 8:30 сутринта местно време на Коледа. От Скотланд Ярд уточняват, че мъжът е хванат мигове преви да влезе в двора на замъка Уиндзор, където по това време се е намирала кралицата. Обичайно тя кара Коледа в замъка Сандрингам.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето как са изглеждали Пиленцата от Монако като младоженци СНИМКА

Пиленцата от Монако, както станаха известни в мрежата Боби Манекена и жена му Нина, отново приковаха вниманието, макар този път да става дума за сантиментален спомен. Техни последователи в социалните мрежи поискаха да видят как са изглеждали двамата на сватбения си ден. И желанието им, очаквано, бързо беше изпълнено.  Ралица […]