Какво си казаха принц Хари и кралица Елизабет

Принц Хари най-сетне сподели подробности от срещата си със своята баба – кралица Елизабет. Това се случи в края на миналата седмица, непосредствено преди заминаването на Хари за Холандия по повод спортния турнир Invictus Games.
Най-неочакваното и изненадващо в посещението му бе фактът, че беше придружен от съпругата си Меган Маркъл. Двойката се отби в замъка Уиндзор, където в момента живее 95-годишната кралицата.
И по този повод Хари сподели, че е бил щастлив да се завърне в Обединеното кралство и най-вече да види отново своята баба.
Според източници, близки до кралското семейство, херцогът на Съсекс е успял да се срещне и с баща си принц Чарлз, макар и за много кратко време.
Една от темите, които Хари и Меган са обсъждали с Елизабет, е бил платиненият юбилей на кралицата, който ще се чества в началото на юни по повод 70 години от управлението ѝ.
Твърди се, че както повелява традицията по време на тържествата, двойката официално е поканена от Елизабет да се появи на балкона на Бъкингамския дворец.
Разбира се, разговаряли са и за състезанията Invictus Games, които Хари основа през 2014 г. “Тя ме помоли да предам редица послания на отбора на Обединеното кралство, който участва в игрите. Дори вече успях с една голяма част от тях”, казва херцогът на Съсекс пред BBC. “Да, беше страхотно да я видя”, сподели сърдечно той и добави, че е сигурен, че би се радвала да присъства на спортното състезание, ако можеше.
Принц Хари и Меган Маркъл дадоха старт на петото издание на Invictus Games в петък, в холандския град Хага с прием, с който посрещнаха участващите спортисти.
Междувременно кралица Елизабет не се присъедини към кралското семейство на Великденската църковна служба в неделя. Въпреки че тя продължава да върши част от своите задължения и да провежда виртуални аудиенции от замъка Уиндзор, нейните публични изяви стават все по-редки – поради редица здравословни проблеми, пише People.
В края на миналия месец тя се присъедини към службата в памет на съпруга ѝ принц Филип, за да отбележи една година от смъртта му.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg