Кога Кейт може да е със слънчеви очила и кога – не

Слънчевите очила са неизменна част от гардероба ни през лятото, а и не само. Те са въпрос на комфорт, предпазване на очите, но и добавяне на щипка шик към визията ни. Ако сме член на британското кралско семейство обаче, трябва да следваме строги правила за носенето им.
Последно видяхме Кейт Мидълтън и дъщеря ѝ – принцеса Шарлот, на трибуните на тенис турнира Уимбълдън със слънчеви очила. От цялото тенис събитие това е единственото място, където те имат право да са с тях.
При появата си на корта, както и при срещите с официалните лица на турнира, помощния персонал, момчетата и момичетата, които подават топките, както и със самите тенисисти, принцесата на Уелс е без очилата си.
Експертът по етикет Майка Майер, автор на книгата Modern Etiquette Made Easy, разяснява пред People основните правила, които членовете на кралското семейство спазват. Тя казва, че слънчевите очила са позволени по време на спортни събития на открито, както и когато климатът и околната среда го позволява, например официалното посещение на Уилям и Кейт в Карибския регион.
Щом обаче се окажат на закрито, членовете на кралското семейство трябва да свалят очилата. “Слънчевите очила не позволяват директен контакт с очите на събеседника, което е бариера по време на комуникацията. Когато ги свалим, това е знак за почтителност и уважение към човека срещу нас”, казва Майер.
Всъщност тези правила са еднакво валидни и за всеки обикновен човек, който иска да прояви уважение към събеседниците си. Майер допълва, че когато не ги носим, мястото на слънчевите очила е в калъфчето и чантата. Не на главата, в джоба, закачени на блузата или на масата, на която седим.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Лили Иванова разплака китариста си, ето я причината СНИМКА

По време на концерта в Стара Загора тя дари музиканта с икона по случай рождения му ден. На гърба й Лили бе написала собственоръчно специално пожелание за Ангел, но така и не разкри какво точно му е казала. “За нас е невероятно удоволствие да бъдем в този ваш прекрасен град”. […]

Subscribe US Now