Когато Чарлз и Камила решат да се поотпуснат на публично място

По всичко личеше, че отложеното от март за септември посещение на крал Чарлз във Франция ще се увенчае с успех. Речта на краля пред френския сенат беше посрещната с овации, а официалната вечеря във Версай беше повече от бляскава.
За последния си ден в страната Чарлз и Камила се разделиха с френския президент Еманюел Макрон и се отправих на юг. Там те имаха планирано посещение в Бордо, чиято основна цел беше затвърждаването на връзките между Великобритания и Франция в областта на отбраната.
Кралят и кралицата посетиха британската фрегата HMS Iron Duke там и се срещнаха с кмета на Бордо. Разбира се, нямаше как в град и област, известни с вината, Чарлз и Камила да нямат и посещение в местна изба.
Те избраха Chateau Smith Haut Lafitte – производители на органично вино. Лозовите масиви не само се отглеждат по биологичен начин – цялата изба е захранвана от слънчева енергия и практикува улавяне, и съхранение на въглероден двуокис.
Монарсите мяха разходени из лозята от собствениците Флоранс и Даниел Катиард, обиколиха и голямата изба, като научиха повече за целия процес по отглеждането на гроздето и създаването на вината, пише People.
Освен в Chateau Smith Haut Lafitte, крал Чарлз и Камила прекараха време и на площада в Бордо, където беше организиран специален фестивал за честване на връзката между британската и френската култури. Там дегустираха и традиционни местни сирена.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мъжът, който си позволи да целуне Меси

След като направи голямата рокада в професионалния си живот и стана играч на Интер Маями, Лео Меси не пропусна да покаже на какво е способен и че единственото, което иска, е да играе качествен футбол. Аржентинецът вече има повече от 10 мача с розовата фланелка, а междувременно устройва и новия […]

Subscribe US Now