Когато дрон шпионира противника

Купата на Африканскиите нации стартира през уикенда в Кот д’Ивоар и поне към момента не спира да поднася изненади, защото някои от определяните като фаворити отбори губят точки.
Но точно заради това този турнир е толкова интересен – всеки може да победи всеки. Тази вечер отборът на Алжир, който спечели купата през 2019 г., ще стартира участието си на Купата на Африканскиите нации срещу Ангола.
И макар групата им да изглежда сравнително лесна за преодоляване (там са още отборите на Буркина Фасо и Мавритания) изглежда, че някои от съперниците им са доста притеснени.
Според Sempremilan, на една от тренировките на Алжир през уикенда се е случило нещо доста странно. Риад Марез и компания са забелязали, че докато тренират над стадиона кръжи дрон, който снима всичко, което правят.
Този опит за шпионаж на подготовката и тактиката е доста интересен и иновативен, като от се твърди, че виновникът е бил арестуван. Оказва се, че човекът, управлявал дрона, е котдивоарец, който обаче работи за алжирска медия, пише Goal.com.
Случаят е доста странен и в крайна сметка може и да не става дума за опит шпионаж, а за напориста медийна проява, но определено футболистите на Алжир са останали изненадани от случилото се.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Двете последни послания на Елизабет Втора

Не минава и година без нова книга за кралското семейство, и ето че и този януари ни очаква такава. Това е The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy (“Създаването на един крал: крал Чарлз Трети и модерната монархия”) на Робърт Хардман, която ще излезе на […]

Subscribe US Now