Двете последни послания на Елизабет Втора

Не минава и година без нова книга за кралското семейство, и ето че и този януари ни очаква такава. Това е The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy (“Създаването на един крал: крал Чарлз Трети и модерната монархия”) на Робърт Хардман, която ще излезе на 18 януари.
В нея се разкриват някои нови подробности за последните дни на Елизабет Втора. Малко след смъртта й на 8 септември 2022 г. личният й секретар сър Едуард Йънг открива, че кралицата е оставила две писма в прочутата си червена кутия – кутията, в която всеки ден получава официални документи.
“Това е последната кутия, стигнала до кралицата преди смъртта й. Както всички останали червени кутии, и тази разполага само с два ключа – един за монарха и един за личния му секретар”, пише Хардман.
В нея Йънг открива две запечатани писма: едното е до сина на Елизабет Чарлз, а другото е лично писмо до самия Йънг. Разбира се, съдържанието им не става известно на широката публика. “Дали това са били последни инструкции или сбогуване? Или пък и двете?”, пита се авторът и заключва, че вероятно никога няма да научим.
В The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy Робърт Хардман разкрива още, че Елизабет Втора е изпълнявала служебните си задължения дори в последни дни преди смъртта си, като е разписвала документи от леглото си, цитират книгата Daily Mail.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как изглежда Мег Райън на 62

Мег Райън не е много активно нито на филмовия екран, нито на светските събития, които съпровождат живота на хората от Холивуд. Затова и редките й появи успяват да предизвикат интереса на минали и настоящи фенове. Особено когато 62-годишната Райън се появи, за да покаже забележителната форма, в която се намира. […]

Subscribe US Now