Какво мисли Туиги, популярният някога модел, за съвременните козметични интервенции

През 60-те години на миналия век Туиги е един от емблематичните образи в модната индустрия. Едва на 17 години, предизвиква истински фурор с нестандартната си визия. С ръст около 170 см, тя тежи малко над 40 кг. – с което се противопоставя на наложените в предното десетилетие пищни модели на женска красота.
Днес Туиги, чието истинско име е Лесли Лоусън, е на 73 години. И категорично заявява, че не се страхува от остаряването и дори, че се “гордее” с бръчките си. Добавя, че по-скоро се плаши от козметичната хирургия и нейните интервенции.
Признава, че никога не се е подлагала на козметични процедури като например ботокс, за разлика от много други знаменитости. В скорошно интервю за Daily Mail Туиги казва, че разбира защо хората са склонни да си правят малки корекции, при необходимост. “Но всички онези неща, които си инжектират, в резултат на което се появяват комичните скули, които изглеждат така, сякаш в тях са натъпкани топки памук… Това не го разбирам и ме плаши.”
Туиги поддържа фигурата си с пилатес, който практикува веднъж седмично. Споделя, че това ѝ е помогнало да облекчи хроничните болки в гърба си. И като цяло е спокойна по отношение на теглото си. “Да, килограмите ми са повечко от преди, но така и би трябвало на възрастта, на която съм.”
През 2020 г. моделът заяви пред Guardian, че не смята, че модната индустрия някога “ще се отдалечи напълно от онзи тип красота, който включва слабо и стройно тяло”. Запитана тогава дали трябва да се фокусира повече върху различните форми и размери, тя отговори: “Не мисля, че висшата мода някога ще се откаже напълно от хубостта, но мисля, че други части на индустрията започнаха да използват различни форми и размери и, да, мисля, че трябва да го правят.”
Кариера на Туиги е изградена върху представата за “екстремната красота”, дори прякорът й е свързан с твърде слабата ѝ фигураѝ. Неведнъж тя е говорила за “кльощавия” образ на тялото, за който категорично твърди, че е въпрос на генетика. И винаги се е обявявала срещу крайните диети, които вредят на тялото. “Има момичета, които са тласнати към това да не се хранят, за да отслабват, а това не е добре, защото се стига до трагедии – до болести, дори смърт”, казва още моделът, цитиран от Independent.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Братът на Константин се оказа на нож със сина си, а дъщеря му е...

Братът на фолкпевеца Константин – Светослав, който доби популярност покрай участието си в риалити формата “Сървайвър”, е в доста обтегнати отношения със сина си Йоан, а причината за това е бурния живот, който 48-годишният роднина на хитовия изпълнител води. Забавленията до късно, кратките афери с красиви и популярни мадами, закачките в стила на […]

Subscribe US Now