Премахнаха “Неприлична” статуя в католическо училище, предизвикала скандал

razdumka.net

Злополучна статуя на светец в неподходяща поза се наложи да бъде премахната от двора на Католическо училище за момчета в Австралия и да бъде заменено с пейка и скулптури на животни, съобщава Daily Mail.

Статуята в училището Blackfriars Priory в северните квартали на Аделаида е била открита през ноември 2017 година и почти веднага става обект на подигравки.

Св. Мартин от Порес е изобразен с ръка, обхванала самун хляб, който от определени ъгли изглежда, че се подава от доста неподходяща част на неговото расо.

Малко момче, част от композицията, стои отстрани до Св.Мартин, с ръка, протегната към хляба, а дланта му е точно под самуна. Детето гледа право в лицето на перуанския свещеник от 17 век.

Сега там, където преди стоеше “неприличната” композиция има паркова пейка и няколко статуи на лабрадор и други животни от фибростъкло.

Директорът Саймън Кобиак сподели пред Daily Mail Australia, че от една “толкова недалновидна и злополучна случка”, училището е успяло да създаде ново “магично място за децата”.

Веднага след като статуята е била открита, тя е предизвикала проблеми за училището, тъй като децата са започнали да се снимат до нея и да качват снимките си онлайн. Изображенията на Св. Мартин и детето веднага стават вайръл, след като са споделени от обществена инстаграм страница от Аделаида.

“Кой, по дяволите, направи дизайна, одобри и издигна това нещо, без въобще да помисли?”, попитаха веднага критици на композицията.

Случаят придоби и международна популярност, след като BBC News, Тhe New York Post и The Washington Post разпространиха историята.

Училището веднага предприе действия по покриване и след това по демонтиране на статуята, обяснявайки, че не са предвидили подобен ефект, когато са разглеждали проекта.

Next Post

Видео: Зарята над София в новогодишната вечер

Фотографът Иван Райков публикува спиращо дъха видео във фейсбук. Само за няколко часа кадрите събраха хиляди харесвания. Клипът е заснет от Витоша и показва атмосферата на празнична София в новогодишната вечер.