Пускат конфискуваната къща на Милко Калайджиев на промоция

Националната агенция за приходите сложи за трети път на тезгяха къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев в родопското село Мезек.

Първоначалната цена на третия търг е намалена 50% спрямо исканите по време на първото наддаване 600 000 лева и сега имотът търси нов собственик срещу само 300 бона.
Причината за „промоцията“ е, че на предходните два търга купувач не се появи. Съгласно разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс при това положение НАП трябва да свали цената на втория търг 75% от тази на първия, а ако и тогава липсват предложения, да обяви имота на половин цена при третото наддаване.
Така последователно къщата бе сложена на тезгяха срещу 600 000, 450 000 и сега срещу 300 000 лева. Това обаче е само първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването. Крайната цена е тази, която ще плати кандидат-купувачът, предложил най-голяма сума, пише “Телеграф”. 

Оферти за имота на Милко Калайджиев НАП ще започне да приема от 23 октомври, а крайният срок за подаване на предложения е 30 октомври. Кандидат-купувачите трябва да платят 60 000 лева депозит. Самият търг с тайно наддаване ще се проведе на 6 ноември.
Къщата за гости е за алтернативен селски туризъм и има площ 340,93 кв. м. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи, като в тях има климатик е централно отопление, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина.
До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд „Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнесплана. Още по време на инспекциите певецът обяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Какво се случва с актрисата, изиграла Джудит Харпър от "Двама мъже и половина"

Подобно на героинята си Джудит от “Двама мъже и половина”, Марин Хинкъл също влиза в редиците на разведените жени. Наскоро стана ясно, че актрисата, която е омъжена от 25 години, е подала молба за развод. Според People, в съдебните документи звездата се позовава на “непреодолими различия” със съпруга си Рандал […]