Когато Селена Гомес е обмисляла самоубийство

Около премиерата на документалния ѝ филм My Mind & Me, за Селена Гомес напоследък изскачат доста новини. И това е напълно разбираемо, като имаме предвид факта, че в него певицата и актриса съвсем открито разказва за най-големите трудности при преодоляването на проблемите с психическото и физическото си здраве.
Филмът вече може да бъде гледан в Apple TV+, а около премиерата му Селена Гомес даде интервю за Rolling Stone, в което разкрива повече за предизвикателните моменти в живота си. Най-разтърсващото ѝ признание е, че години наред се е борила с мисли за самоубийство. До действия, за щастие, никога не е стигала.
“Мислех, че светът би бил по-добър, ако аз не бях в него”, споделя актрисата. За различните психични заболявания, от които страда, включително депресия, тревожност и психоза, е търсила помощ в четири лечебни центъра. По думите ѝ, в началото на двайсетте си години е започнала да усеща, че не контролира чувствата си, било то хубави или лоши. “Започваше с депресия, след това с изолация”, обяснява Селена Гомес.
Стигнало се е дори до момент, в който тя е започнала да чува гласове в главата си, а след като е получила криза, ѝ се е наложило да прекара няколко месеца в психиатрично заведение. Това се случва през 2018 г., когато е диагностицирана с биполярно разстройство и поставена на лечение с много лекарства.
В крайна сметка Селена Гомес успява да намери психиатър, който да намали лекарствата ѝ и с чиято помощ тя да приеме диагнозата си и да се научи да се справя с нея. Тя не крие, че процесът е бил изтощителен. Явно обаче е дал резултат, който си личи и по действията на актрисата.
Освен с биографичния си филм и работата по него, тя иска да помогне и на други хора, страдащи от психични заболявания, чрез компанията си Wondermind, чиято идея е да има по-голяма осведоменост сред хората за психичното здраве, напомнят от Entertainment Weekly.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето кой ще води Оскарите догодина

Оскарите определено не са това, което бяха. Да, това все още е най-престижната награда в света на киното, но зрителският интерес към нея и към церемонията по награждаването с нея е все по-нисък. През последните години всяка една церемония достига до ново дъно на рейтинга. Изключение направи тазгодишната, която беляза ръст […]

Subscribe US Now