Когато Том Ханкс не се притеснява да разобличи филмовата индустрия

Освен талантлив актьор, се оказва, че Том Ханкс е и надарен писател. Не много известен факт за него е, че през целия си живот е писал, “под една или друга форма”. През 2017 г. излиза сборникът му с разкази Uncommon Type, който е продаден в повече от 234 000 копия в Обединеното кралство. Сега актьорът издава нова книга, този път роман от цели 448 страници, в които той не се притеснява да разобличи филмовата индустрия.
Том Ханкс признава, че написването на The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece е един вид “освобождаване от безкрайния натиск” на правенето на филми и както и бихме предположили, е вдъхновено от собствената му кариера. Актьорът признава, че работата по заснемането на филм дори може да убие удоволствието от работата. “Понякога просто трябва да намерите друга причина, за да разпалите въображението си”, споделя Том Ханкс пред BBC.
Той издава също, че е започнал да пише романа си още през 2018 г., като е използвал времето между филмите. “Пишех където и да бях, пишех в самолети, пишех у дома, пишех на почивка, пишех в хотелски стаи, пишех през дългите уикенди, когато не работех.”
По думите на актьора “не е честно”, че книгата му е била публикувана без да е преминала през обичайния процес на отхвърляне от издателите, докато други писатели нямат такъв късмет и трябва да се борят. Но той не се извинява за това и не се жегва от факта, че критиците не се изказват ласкаво за романа му.
Всъщност The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece разказва за създаването на многомилионен супергеройски екшън филм, чийто режисьор е ексцентричен, а главният актьор е саботьор на снимачната площадка, който непрекъснато прекъсва и забавя снимките.
Доста от моментите, описани в книгата, Том Ханкс е взел от личния си опит и държи да отбележи, че “не всеки е в най-добрата си форма всеки ден на снимачната площадка”.
“Имах трудни дни, опитвайки се да бъда професионалист, когато животът ми се разпадаше по повече от един начин и изискването към мен в този ден бе да бъда забавен, очарователен и любящ – а това беше последният начин, по който се чувствах.”
В The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece Том Ханкс прави препратки към актьори, които са “плачливи бебета”, психически нестабилни, алкохолици и наркомани. Не спестява и конфликтите.
В романа си Том Ханкс споменава дори и Aston Villa, футболният отбор от английската Висша лига, който подкрепя. Но за разлика от колегите си Райън Рейнолдс и Роб Макелхени, които придобиха Wrexham през 2020 г., той няма намерение да купува любимия си отбор.
А когато го питат за мнение кой актьор трябва да се превъплъти в следващия Джеймс Бонд, Ханкс е категоричен, че това е Идрис Елба.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нападнаха Иво Аръков след като вчера стана баща

Вчерашният ден е един от най-щастливите за Иво Аръков, който обяви в социалните мрежи, че е станал баща. Начинът, по който го направи обаче, предизвика противоречиви реакции сред последователите му. Според голяма част от тях актьорът е обидил майката на детето си Габриела с думите, които е използвал в поста […]

Subscribe US Now