Когато замерят Чарлз с яйца

Последните седмици са доста активни за крал Чарлз, който пътува из цяла Великобритания, за да участва в местни инициативи и да се среща лице в лице с поданиците си. Днес беше първият ден от посещението му в Йоркшир и град Йорк.
По обяд в града той откри първата статуя на кралица Елизабет Втора. Високата два метра фигура е дело на местния скулптор Ричард Босънс и ще се издига в ниша над югозападната порта на йоркската катедрала – храм, който датира отпреди 800 години.
Първоначално откриването на статуята трябваше да се случи този септември като част от честванията за Платинения юбилей на кралицата. Заради смъртта й на 8 септември обаче това беше отложено.
Посещението на Чарлз и съпругата му Камила в Йорк обаче не мина без инциденти. По време на обиколката му из града и среща с местни жители по кралят и кралицата-консорт бяха хвърлени яйца.
Полицията бързо арестува 23-годишен младеж, който по време на ареста си крещеше : “Тази страна е изградена с кръвта на роби”, съобщават ни от York Mix.
От York Press пък уточняват, че нито едно яйце не е засегнало крал Чарлз или Камила. “От името на полицията на Северен Йоркшир за нас е чест да посрещнем краля и кралицата в Йоркшир”, коментират от местната полиция.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Изненада! Тв водещият Иван влезе като участник във "Фермата" и... СНИМКА

Иван Христов изуми риалити героите във “Фермата”, които се борят за голямата награда от 100 000 лева. Той излезе от дългогодишната си роля на тв водещ и се превърна в участник в собственото си предаване. Екранният партньор на Андрей рязко мина “от другата страна”, за да се включи в напрегна […]