Кой е Жан-Кристоф Наполеон Бонапарт – живият потомък на френския император

Предвид големите очаквания към “Наполеон”, не би било преувеличено да кажем, че излизането му е едно от най-големите филмови събития за тази година. Затова и не е изненада, че британската премиера на биографичния филм на сър Ридли Скот с Хоакин Финикс и Ванеса Кърби в главните роли събра много важни гости. И по-точно – особи.
Любопитно е, че Хоакин Финикс не беше единственият Наполеон, който стъпи на червения килим. Освен него и холивудските му колеги, събитието уважиха и Жан-Кристоф (принц Наполеон), който е пра-пра-племенник на Наполеон Бонапарт, придружен от съпругата си Олимпия (принцеса Наполеон). За жената в живота на живия потомък на френския император се знае, че също е с кралско потекло, тъй като е пра-пра-правнучка на Лудвиг III от Бавария.
Както можем да предположим, младият Жан-Кристоф Наполеон Бонапарт има впечатляващи образование и кариера. След като завършва Harvard Business School, работи като финансов анализатор за компании като Morgan Stanley, а през 2022 г. става и съосновател на частната инвестиционна компания Leon Capital.
37-годишният принц Наполеон се жени за Олимпия през 2019 г. на пищна сватба в сърцето на Париж. Сега обаче двойката живее в Лондон, а миналата година се ражда първото им дете, пише Tatler.
На британската премиера на филма “Наполеон”, разбира се, присъстваха режисьорът сър Ридли Скот, както и Хоакин Финикс и Ванеса Кърби, които са в главните роли.
“Наполеон” тръгва по кината от този петък, 24 ноември, и вече трупа положителни отзиви от критиците. Питър Брадшоу от The Guardian например му дава пет от пет звезди, а Tatler го нарича “сложен портрет на легендарния император”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Признанието, което Виктория Бекъм направи

В началото на миналия месец се шумеше много около Дейвид Бекъм покрай пускането на документалния филм за живота му – Beckham. Един от най-обсъжданите моменти бе когато Дейвид притисна Виктория да каже истината – с каква кола баща ѝ я е карал до училище, защото тя твърдеше, че семейството ѝ е […]

Subscribe US Now