Кой не е поканен да гостува на Чарлз

След смъртта на Елизабет Втора много неща, свързани с кралското семейство, се промениха. Макар че не става дума за някакви драстични промени, възкачването на крал Чарлз на престола донесе някои новости за живота и на обикновения британец.
Например факта, че може да посети двореца Балморал – любимата шотландска резиденция на покойната кралица и мястото, където тя посрещна смъртта си през септември миналата година, до средата на август.
Днес, 16 август, е последният летен ден, в който всеки желаещ можеше да разгледа Балморал. До миналата година дворецът оставаше отворен за посещения до края на юли. Промяната обаче означава и друго – че може би още тази седмица там ще пристигнат Чарлз и Камила.
Очаква се кралят и кралицата да посрещнат там членове на семействата си. Сигурни гости за принц Уилям, Кейт Мидълтън и трите им деца Джордж, Шарлот и Луис. Внуците на Камила и от двете й деца Том Паркър Боулс и Лора Лопес също може да навестят баба си в Шотландия.
На крал Чарлз ще гостува и министър-председателя на Великобритания, както повелява традицията. Все още обаче не е оповестено кога Риши Сунак и съпругата му Акшата Мурти ще пътуват до Балморал. Не е ясно дали принцеса Беатрис и принцеса Йожени ще се появят в Балморал. А принц Хари и семейството му дори не са споменавани в плановете.
Отново там Чарлз е избрал да прекара първата годишнина от смъртта на майка си. Публични прояви, които да съпътстват годишнината, няма да има. Затова принцът и принцесата на Уелс са натоварени със задачата по някакъв начин да отбележат с публикация тъжната дата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Жената, с която излиза бъдещият крал на Дания

За кой ще се ожени един бъдещ крал е въпрос не само от романтично естество. Затова и връзките на бъдещите монарси, когато все още са принцове или принцеси, няма как да не се следят изкъсо. В това отношение принц Кристиян за момента се справя чудесно. 18-годишният бъдещ крал на Дания […]

Subscribe US Now