Кой се подигра с крал Чарлз в Германия

Вчера, 29 март, Чарлз и Камила пристигнаха на първото си посещение в чужбина в ролята им на крал и кралица-консорт на Великобритания. Те пристигнаха в Берлин и бяха посрещнати тържествено край Бранденбургската врата от президента на Германия.
Днес, 30 март, програмата на Чарлз беше натоварена. Сутринта той изнесе реч пред Бундестага, малко по-късно посети временен център за настаняване на украински бежанци в Берлин.
След това с Камила се озоваваха на популярния пазар на Витенбергплац, където пробваха немска земеделска продукция.
Предишният ден също беше натоварен с държавен прием в двореца Белвю, където Камила се появи с диамантената огърлица на покойната си свекърва кралица Елизабет. Малко преди това Чарлз и президентът на Гермация Щайнмайер заедно посадиха дърво пред двореца.
Безспорно най-любопитни се оказаха срещите на британските монарси с обикновеното немско население, което присъстваше както пред Брандебругската врата, така и по време на останалите им посещения на публични места в Берлин.
На видео, качено в Twitter, се вижда как млад мъж се здрависва с Чарлз и се опитва да му подари хартиена корона на Burger King. “Това е за вас, ако го искате”, казва младежът, на което кралят отговаря: “Не, добре съм и така”, цитират го от People.
Дали това е добронамерена или не съвсем добронамерена шега няма как да знаем. Факт е, че 74-годишният Чарлз, който стана крал на Великобритания след смъртта на майка си през септември 2022 г., все още не е официално коронован. Церемонията по коронацията предстои на 6 май.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бира в кен или в бутилка - това е въпросът

За много от нас няма нищо по-добо от студена бира, за да отпразнуваме края на дългата работна седмица. Но този свещен ритуал може бързо да бъде развален, ако, след като отворим кена или бутилката, бирата вътре има остарял вкус. За щастие, учени от Щатския университет в Колорадо се занимават със […]

Subscribe US Now