Колко тежко е състоянието на кралица Елизабет

Преди няколко дни в английската история се случи президент – кралицата връчи мандата за ново правителство на новия лидер на консерваторите Лиз Тръс не в Бъкингамския дворец в Лондон, а в лятната си резиденция – двореца Балморал в Шотландия.
Като причина за това бяха посочени проблемите с подвижността й.
Ето че преди минути стана ясно, че състоянието на 96-годишната Елизабет II се е влошило, макар тя да се чувства добре. Според изявление на Бъкингамския дворец тази сутрин лекарите на Нейно величество са препоръчали тя да остане под постоянно медицинско наблюдение.
Кралицата продължава да е в Балморал, като от ВВС уточняват, че всичките й деца или вече са там в момента, или пътуват към Шотландия. Дъщеря й принцеса Ан е с нея, а престолонаследникът принц Чарлз, както и по-малките му братя принц Андрю и принц Едуард са на път за Балморал.
Принц Уилям също пристига всеки момент в замъка, а за там пътуват и брат му принц Хари заедно с Меган Маркъл. Херцозите на Съсекс пристигат от Германия, където участваха в Invictus Games.
От ВВС изтъкват, че още вчера, 7 септември, по съвет на лекарите кралицата е била принудена да отмени обичайната среща със съветниците си. Притесненията за здравето й стават все по-големи, говори се, че Елизабет II може и да е претърпяла падане, макар че на 6 септември я видяхме на крака да посреща Лиз Тръс в Балморал.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Съдебаната сага около Рики Мартин продължава

Преди малко повече от месец стана ясно, че Рики Мартин трябва да се изправи срещу доста неприятни обвинения. А именно, че е насилвал сексуално племенника си Денис Санчес. Срещу изпълнителя дори беше заведено дело, което обаче в последствие бе оттеглено. Но очевидно сагата не е приключила, защото от People разбираме, че […]