Ето кой е най-слушаният български артист в Spotify

Някак естествено в края на годината е време за равносметки. И след като вече стана ясно кои са най-слушаните песни в Spotify за 2023 г., вече знаем и кой е най-слушаният български артист в платформата..
Това е VICTORIA, която има над 520 000 уникални месечни слушатели. В края на ноември VICTORIA направи ексклузивна премиера на коледния си проект “All I Want for Christmas Is You” (кавър на класиката на Марая Кери) по време на музикалното събитие “Warner Sessions” във Варшава по покана на Warner Music Полша. “All I Want for Christmas Is You” е в колаборация със световнопризнатия полски пианист Александър Дебич, който придава чисто нов и различен от добре познатия ни аранжимент.
Коледният ѝ сингъл “All I Want for Christmas Is You” предизвика огромен международен успех, достигайки общо над 1 000 000 преслушвания общо във водещите стрийминг платформи, което затвърди категорично първата й позиция.
От друга страна след активности по промотирането от страна на Warner Music Полша музикалните куратори позиционираха песента в едни от най-големите коледни плейлисти в повече от 162 територии по света, най-голямата от тях е 100 Greatest Christmas Song Ever с над 900 000 последователи.
VICTORIA изпраща годината като една от най-успешните в кариерата си, като в самото начало на 2023 тя подписа договор с Warner Music Group, чрез който издаде “Lover”s trial”, “bloom” и “All I Want For Christmas Is You” и по-късно се превърна в приоритетен артист на компанията за региона на Югоизточна Европа.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Тунис не иска Дензъл Уошингтън да играе Ханибал

Преди месец стана ясно, че Дензъл Уошингтън ще влезе в ролята на картегенския войн Ханибал в исторически филм за Netflix. И това не се е харесало на всички. Но не защото хората не смятат, че Уошингтън може да се справи с подобна роля, а по съвсем различни причини. В Тунис, откъдето […]

Subscribe US Now