Защо Тунис не иска Дензъл Уошингтън да играе Ханибал

Преди месец стана ясно, че Дензъл Уошингтън ще влезе в ролята на картегенския войн Ханибал в исторически филм за Netflix.
И това не се е харесало на всички. Но не защото хората не смятат, че Уошингтън може да се справи с подобна роля, а по съвсем различни причини.
В Тунис, откъдето произхожда Ханибал, не са съгласни с избора на актьора заради расовата му принадлежност. Тунизийското издание La Presse твърди, че Ханибал да бъде представен като чернокож африканец би било историческа грешка.
Въпросът е бил отнесен дори до парламента, където депутатът Ясин Мами е отбелязал, че Ханибал е роден през 247 г. пр.Хр. в Картаген, което в днешно време е тунизийската столица Тунис. Също така, че е бил от западноазиатски семитски произход, пише Metro.co.uk.
Министърът на културата на Тунис обаче не е напълно съгласна с нападките към филма с Дензъл Уошингтън. Според нея, това е фикция и Netflix имат правото да променят каквото пожелаят.
Този случай пък ни напомня на критиките, които бяха отправени към Гал Гадот, когато бе обявено, че тя ще влезе в ролята на Клеопатра.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

10 от най-нелепите съдебни дела срещу знаменитости

Животът на богатите и известните изглежда перфектен отдалеч, но повечето хора не се замислят колко е ужасно да бъдеш популярна мишена за необосновани съдебни искове, които всеки може да заведе дори без помощта на адвокат. От обвинението на Бионсе в черна магия до съденето на Мила Кунис за кражба на […]

Subscribe US Now