Защо Дейвид Бекъм съди фитнес компания за 20 милиона долара

Няма спор, че футболната кариера на Дейвид Бекъм беше наистина успешна. Но той успя да развие и доста успешни бизнес начинания след края ѝ.
В момента например е сред собствениците на американския футболен отбор Интер Маями. Бекъм обаче не спира да използва популярността си, за да бъде рекламно лице на различни продукти и брандове.
Но понякога нещата не се получават по най-добрия начин. От The Blast разбираме, че партньорството на Дейвид Бекъм с австралийската фитнес верига F45 не се развива добре и футболистът е завел дело срещу нея. От подадените в съда документи става ясно, че Бекъм съди F45 за 20 милиона долара.
Той твърди, че от компанията не са изплатили уговорените възнаграждения за промотирането ѝ, което Бекъм е направил в социалните мрежи. На година футболистът е трябвало да получава по 1.5 милиона долара, като еднократно е получил и акции.
Интересното е, че делото се е присъединил и Грег Норман, който също търси правата си. Благодарение на усилията и рекламата им двамата твърдят, че F45 е успяла да стане публична компания през 2021 г., като оценката ѝ е била тройно по-висока в сравнение с преди две години.
Като част от договора си Дейвид Бекъм е заснел видеа как тренира в зала на F45, като е присъствал на публични и частни събития. Оказва се, че Марк Уолбърг е сред инвеститорите във фитнес компанията, като през 2019 г. е закупил 36% от акциите ѝ. И всъщност именно познанството на Уолбърг с Бекъм и други знаменитости е повлияло върху решението им да работят с F45.
Но Дейвид Бекъм така и не е получил своя дял от акциите, като твърди, че тяхната стойност е приблизително 11 милиона долара. Но през септември тази година стойността на акциите е паднала драстично и тези на футболиста са били оценени на едва 1.97 милион долара.
В заведеното дело той твърди, че в това време компанията е дала преимущество на други инвеститори и директори, като им е позволила да спечелят повече от това, което притежават. Ето защо за нанесените щети Бекъм е завел дело на стойност 20 милиона долара. 
И докато не е ясно дали ще получи всички тези пари, от F45 отговарят, че ценят дълбоко отношенията си както с Дейвид Бекъм, така и с останалите си посланици. И не вярват, че делото има връзка с отношенията между двете страни.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как изглежда порасналата дъщеря на Алекс Раева

Някои известни личности популяризират децата си още от малки, като публикуват техни снимки и споделят важните моменти от развитието им с феновете си. Други правят точно обратното – оставят децата си сами да решат дали да бъдат публични личности и да изградят облика си така, както искат, когато пораснат. Обичаната […]

Subscribe US Now