Кой ще наследи компаниите и милиардите на Мъск

Откъдето и да го погледнем, Илон Мъск не е традиционалист. Със своите компании и бизнес идеи милиардерът се опитва да промени настоящето и да изгради бъдещето, правейки го по свой вкус и без да се съобразява много-много какво говорят и мислят другите. И тъй като плановете му са наистина грандиозни, надали ще му стигне този живот, за да ги осъществи докрай.
Тук идва въпросът кой ще наследи Tesla, SpaceX, Neuralink и другите начинания на Мъск. Първият и най-логичен отговор, който изниква в съзнанието ни, е неговите деца. Но той отново има малко по-различно виждане.
Както не един и двама доста успешни и богати хора в последните години, и Мъск не смята да подари наготово бизнеси, акции и милиарди на своите наследници, които на този етап са цели девет на брой.
В интервю за The Wall Street Journal предприемачът заяви, че не планира да предаде юздите на управление в ръцете на потомството си, ако те не проявяват “интерес, склонност или способност” да ръководят. За него това е голяма грешка, която няма да направи.
Мъск допълни още, че към този момент той има хора, на които гласува доверие да поемат правомощията му, ако нещо се случи с него. И всички на ръководни длъжности в компаниите му са наясно с това, за да не стават обърквания при непредвидени ситуации.
За него този ход е по-логичен от това да остави в ръцете на незаинтересованите си деца акции за милиарди и важни за цялото човечество проекти. И заяви, че наследството за него е един от най-големите проблеми от векове, защото за него то не бива да се основава само на семейни връзки, а предимно на интереси и способности.
Е, ако някое от децата му реши да последва стъпките му и да продължи делата му, проявявайки истински интерес и умения, то тогава може да му гласува доверие. Но за момента Мъск не е в особено добри отношения с най-големите си наследници, които пък сякаш нямат никакво намерение да бъдат част от бизнес делата му, предава Business Today.
Засега най-често виждаме най-малкия син на милиардера X Æ A-Xii заедно с него в комплексите на SpaceX и Tesla. Но ще трябва да мине доста време, ако той реши да продължи започнатото от баща си. А дотогава Мъск може само да се надява на дълголетие, за да свърши всичко, което си е наумил.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кебапчията, сложил рога на Васил Драганов: Само да припари до вкъщи и е мъртъв!

Семейството на Васил Драганов, познат ни от “Столичани в повече” и “Комиците”, вече е само история. Той е самотен родител, който стои вкъщи и злобее срещу жената, която го направи за смях пред цяла България. Наскоро излезе фалшива новина, че Андреа Андреева е родила вече, но се оказа, че тя все […]

Subscribe US Now