Колко са загубили руските милиардери за един ден

Изминаха няколко дни от началото на военните действия от страна на Русия спрямо Украйна, но на по-голямата част от хората все още им е трудно да повярват какво се случва. И по-точно, че всичко това се случва през XXI век. 
Едно от първите неща, които редица европейски страни предприеха, бяха икономически санкции към Русия. А цялата суматоха около войната предизвика сериозен срив на пазарите. И така според индекса на Bloomberg, който следи състоянията на милиардерите в световен мащаб, се е стигнало до сериозни финансови загуби за най-богатите руснаци. 22-ма от тях са загубили общо 39 милиарда долара само в рамките на един ден, пише Insider.
Новината за нахлуването на руски военни в Украйна води и до срив на борсовия индекс в Москва. Оказва се, че най-големият потърпевш е Вагит Алекперов, който е президент на петролната компания “Лукойл”.
Според Bloomberg, Алекперов е загубил около 6 милиарда долара за един ден. Нетното му богатство е спаднало от 19.2 милиарда долара на 13 милиарда. Владимир Потанин, който е най-богатият руснак (поне по официално обявени данни), е загубил 3 милиарда долара след като цените на акциите на  управляваната от него компания Norilsk Nickel са паднали драстично.
Алексей Мордашов (Severstal) e загубил 4.2 милиарда долара, докато собственикът на английския Челси – Роман Абрамович, е на загуба с 1.8 милиард долара. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now