Колко тежко е състоянието на Брус Уилис

Много от феновете на Брус Уилис вероятно все още не могат да приемат факта, че повече никога нямат да видят любимия си актьор в нови роли. Преди около година той обяви, че се оттегля от актьорството заради тежко заболяване, което би му попречило да играе нормално.
Брус разкри, че е диагностициран с болестта афазия, която представлява увреждане на способността да възпроизвежда и/или разбира чужда реч. Диагноза, която е изпитание не само за него, но и за цялото му семейство. Съпругата му Ема Хеминг често използва социалните мрежи, за да държи в течение многобройните фенове на актьора какво е състоянието му. 
Направи го и преди ден. Тя сподели снимка, на която виждаме Брус Уилис да се усмихва на плажа. Ема започва с думите, че тяхното семейство иска да изрази най-дълбоката благодарност за невероятното изливане на любов, подкрепа и прекрасни истории, които всички получават, откакто споделят за първоначалната диагноза на Брус Уилис. Затова и искат да дадат актуална информация за състоянието на актьора, тъй като сега имат по-голяма яснота за това, което той преживява.
“Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието му прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтално-темпорална деменция (известна като FTD). За съжаление, предизвикателствата в комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус. Въпреки че това е болезнено, е облекчение най-накрая да имаме ясна диагноза.”
Фронтално-темпоралната деменция е нервнодегенеративна болест, наподобяваща на Алцхаймер. Засегнатите от нея хора могат да имат нарушения на паметта, промяна в поведението или трудности в говора или придвижването.
“Днес не съществува никакво лечение за това заболяване – една реалност, която ние се надяваме, че може да се промени в идните години”, подчертават близките на Брус Уилис в изявлението си.
Допълват, че с хода на развитието на състоянието на Брус, се надяват, че медиите ще се постараят да привлекат вниманието върху тази болест, която се нуждае от много изследвания и запознаване на обществеността с нея.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тайният талант на Жизел Бюндхен

Докато вече бившият й съпруг Том Брейди за втори път официално се оттегля от активна спортна кариера, Жизел Бюндхен е изправена пред по-лесни решения за живота си. Като например това дали да участва на традиционния карнавал и достатъчно подготвена ли е за него. Карнавалът в Рио де Жанейро – и […]