Колко важно е да бъдеш Малката русалка

С ролята на Ариел – една от най-емблематичните принцеси на Disney, Хали Бейли се гмурна в дълбокото по много причини. Но участието ѝ в “Малката русалка” е повече от специално. 
Пред People актрисата споделя, че ролята променя живота ѝ.
В началото тя навлиза с плахи стъпки в нея и не се е чувствала толкова сигурна в себе си. Всъщност целият процес по създаването на филма сякаш отразява пътя на Ариел в търсене на себе си.
“Спомням си, че в края на снимките, в последния ден, просто започнах да плача, защото наистина се чувствах сякаш съм излязла от този пашкул с Ариел”, казва актрисата.
Но освен силен емоционален момент, за Хали Бейли участието ѝ във филма носи и послание към по-младата публика. 
“Фактът, че ролята е изиграна от мен, от човек, който прилича на мен, цветнокожа жена […] благодарна съм за всичко, което моето участие ще направи за всички други малки цветнокожи момчета и момичета, виждащи себе си в мен”, казва тя. “Защото знам, че ако бях видяла себе си по този начин, когато бях по-млада, мисля, че цялата ми перспектива щеше да се промени.”
Сценарият на известната приказка на Ханс Кристиян Андерсен “Малката русалка” е дело на Джейн Голдман и Дейвид Магий. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула ще видим Хавиер Бардем и Мелиса Маккарти. 
“Малката русалка” ще бъде в кината от 26 май 2023 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как наградите Еми се пошегуваха с Лео ди Каприо

Леонардо ди Каприо продължава да е сред най-желаните ергени в Холивуд, но много жени останаха разочаровани след последните спекулации за него след раздялата му с Камила Мороне. Актьорът е отново сам от съвсем скоро, но едно конкретно нещо нямаше как да не направи впечатление на… цял свят. Да, точно така. […]