Кралица Елизабет е под медицинско наблюдение

Преди няколко дни в английската история се случи президент – кралицата връчи мандата за ново правителство на новия лидер на консерваторите Лиз Тръс не в Бъкингамския дворец в Лондон, а в лятната си резиденция – двореца Балморал в Шотландия.
Като причина за това бяха посочени проблемите с подвижността й.
Ето че преди минути стана ясно, че състоянието на 96-годишната Елизабет II се е влошило, макар тя да се чувства добре. Според изявление на Бъкингамския дворец тази сутрин лекарите на Нейно величество са препоръчали тя да остане под постоянно медицинско наблюдение.
Кралицата продължава да е в Балморал, като от ВВС уточняват, че всичките й деца или вече са там в момента или пътуват към Шотландия. Дъщеря й принцеса Ан е с нея, а престолонаследникът принц Чарлз, както и по-малките му братя принц Андрю и принц Едуард за на път за Балморал.
Принц Уилям също пристига всеки момент в замъка, за там пътуват и брат му принц Хари заедно с Меган Маркъл. Херцозите на Съсекс пристигат от Германия, където участваха в Invictus Games.
От ВВС изтъкват, че още вчера кралицата е била принудена по съвет на лекарите си да отмени обичайната си среща със съветниците си. Притесненията за здравето й стават все по-големи, говори се, че Елизабет II може и да е претърпяла падане, макар че на 6 септември я видяхме на крака да посреща Лиз Тръс в Балморал.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко тежко е състоянието на кралица Елизабет

Преди няколко дни в английската история се случи президент – кралицата връчи мандата за ново правителство на новия лидер на консерваторите Лиз Тръс не в Бъкингамския дворец в Лондон, а в лятната си резиденция – двореца Балморал в Шотландия. Като причина за това бяха посочени проблемите с подвижността й. Ето […]