Лени Кравиц за войната в Близкия Изток

Започналата преди няколко дни война в Близкия Изток шокира света, особено на фона на течащата вече почти втора година война, която Русия започна срещу Украйна. Много известни личности побързаха да заемат позиция, като подкрепят едната или другата страна.
Лени Кравиц – един от най-влиятелните музиканти в света, също нямаше как да подмине случващото се. Той обаче не се изказа в полза на Израел или ислямистката групировка Хамас, а показа позицията си по начина, който му е най-присъщ: с песен.
59-годишният певец публикува видео, в което изпълнява акустична версия на една от най-известните си песни – “Let Love Rule”. Издадена през 1989 г., Кравиц многократно я е ползвал като символ на това, че любовта може да е отговорът на всеки проблем в света.
И докато за нас е ясно какво е посланието на видеото му, някои от последователите му призоваха очакваха Лени Кравиц да бъде по-категоричен в подкрепата си за Израел. Той е син на Рокси Рокър – афроамериканка от карибски произход, и Сай Кравиц – американски евреин с украински корени.
“Аз съм чернокож и бял. Евреин и християнин. От Манхатан и от Бруклин”, споделя Лени преди години пред New York Times. И признава, че макар Сай Кравиц да не е бил религиозен, подобно на други представители на еврейската общност е държал на традициите и спазването им.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Cardi B в 27 факта

Днес, 11 октомври, своя рожден ден празнува американската изпълнителка Cardi B. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now