Михаил Билалов изкупва “Вина” в нов сериал СНИМКА

Михаил Билалов отново ще бъде злодей и отново ще влиза в различни интриги. Това ще се случи в новия сериал “Вина” под режисурата на Виктор Божинов.

Минаха над десет години, откакто настоящият водещ на “Стани богат” по bTV спечели сърцата на зрителите, дирижирайки наркомафията в хитовата крими поредица “Под прикритие”. Ето, че скоро отново ще го видим в познатия образ, макар и в различна роля.
Михаил Билалов пак става гангстер и този път ще… СНИМКИ

Екранният Джаро и авторът на най-гледания български филм за 2021 г. (“Голата истина за група “Жигули”) ще запретнат ръкави отново за епизодичен проект. Както стана ясно, неговото заглавие е “Вина” и ще можем да го видим най-рано наесен, тъй като към момента все още тече процес на подготовка за снимки. Очаква се клапата да щракне на 3 април в района на Сандански.
Ето я жената до Михаил Билалов, двамата се… СНИМКИ
“Вина” се реализира с помощта на БНТ, която е продуцент на проекта. Именно обществената телевизия ще излъчи сериала, като до момента от поредицата ще бъдат създадени 12 епизода.

Михаил Билалов не е единственото популярно лице, което ще радва зрителите от малкия екран. В главната роля всъщност ще бъде Владимир Зомбори (“В сърцето на машината”, “Пътят на честта”), а компания пред камерата ще му правят още Елена Телбис, Герасим Георгиев-Геро, Параскева Джукелова и др.
“Историята е ситуирана най-грубо казано във винената индустрия. Неслучайно заглавието е такова. В проекта ще се говори за много неща, които в човешкия живот се случват и остават отпечатък“, анонсира накратко Виктор Божинов. Зад сценария на “Вина” стоят сценаристките Нели Димитрова и Ваня Николова.
Михаил Билалов е неузнаваем, стопи се съвсем, а причината е…
Другият сериен проект, по който БНТ работи в навечерието на новата си конкурсна сесия за производство на български филми и сериали, е епохалният “Войната на буквите”, който е адаптация на едноименния роман на Людмила Филипова. По него българската обществена телевизия работи с международен копродуцент в лицето на италианската „Мотус Студио Интернешънал“, както и с „Ню Бояна“. И този проект е сериен, като ще се състои от 12 епизода, които обаче ще бъдат готови в началото на следващата година.

Междувременно от “Сан Стефано” 29 обявиха новата си конкурсна сесия, като сред приоритетите на медията е 24-сериен ситком, както и сериали с по 12 и 6 епизода.
БНТ ще подкрепи и създаването на игрален филм до 85 минути, както и късометражна документалка с продължителност до 27 минути. В категория “Присейл” пък, се търсят три проекта, единият от които, с детско-юношеска тематика, друг с документална и един игрален без зададени тема и жанр. Кандидатстването за сесията вече започна и ще трае до 31 март./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: blitz.bg

Subscribe US Now