Мистериозното оттегляне на крал Чарлз

От смъртта на кралица Елизабет на 8 септември следобед до държавното й погребение, което ще се състои на 19 септември, графикът на кралското семейство е изключително натоварен. Всеки от членовете има ангажименти, свързани с дните на траур.
Днес, 15 септември, обаче крал Чарлз и кралица Камила се оттеглиха от тях.
Двамата са в любимата си резиденция в провинция Глостършир Хайгроув, където Чарлз трябва да се отдаде на размисъл по повод смъртта на майка си и предстоящите си задължения като крал. Той дори вече е получил прочутата червена кутия, с която се носят работните за деня документи на настоящия монарх.
Оттеглянето му в Хайгроув за ден не е някакво своеволие, а част от операцията “Лондонският мост” – детайлен план за това какво трябва да се случи след смъртта на Елизабет II. В него е планиран ден без публични ангажименти за новия крал.
Утре, 16 септември, той и Камила заминават за Уелс на първата си официална визита като монарси там. Междувременно принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха в Сандрингам, където се срещнаха с опечалени, а най-малкият син на покойната кралица принц Едуард правеше същото в Манчестър.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Каква ученичка е била Cardi B

Докато в България учениците тепърва се връщат в класните стаи, в Америка Cardi B реши да си припомни тийнеджърските си години, като се върна в бившото си училище в Бронкс. А направи и страхотен жест към него. Рап изпълнителка обяви, че дарява 100 000 долара на I.S. 232 The Alexander Macomb School в Морис Хайтс. От […]