На какво крал Фредерик подложи сина си

Фредерик може да е крал на Дания от едва две седмици, но служебните му ангажименти започнаха отдавна. Днес, 31 януари, той замина за първото си официално държавно посещение в чужбина.
Фредерик пристигна в Полша, където ще остане до 2 февруари заедно с министри от кабинета, както и 38 датски компании. Целта на визитата е стимулиране бизнес отношенията между двете страни, както и посещение на местната база на НАТО в град Шчечин.
Междувременно обаче Дания остава на грижите на неочакван регент – 18-годишният син на Фредерик принц Кристиян. Първоначално се предполагаше, че по време на отсъствието на краля като регент ще действа съпругата му кралица Мери.
От кралския двор обаче са потвърдили пред Billed Bladet, че принцът ще заеме тази роля. Това означава, че по време на отсъствието на баща си Кристиян има право да подписва закони, уволнява и назначава министри, както и да държи аудиенции.
Останалите регенти, които могат да изпълняват някои от задълженията на крал Фредерик, когато той отсъства, са кралица Мери, сестрата на кралица Маргрете Бенедикте, както и по-малкият брат на Фредерик принц Йоаким.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

На какво подложи сина си крал Фредерик

Фредерик може да е крал на Дания от едва-две седмици, но служебните му ангажименти започнаха отдавна. Днес, 31 януари, той замина за първото си официално държавно посещение в чужбина. Фредерик пристигна в Полша, където ще остане до 2 февруари заедно с министри от кабинета, както и 38 датски компании. Целта […]

Subscribe US Now