На какво подложи сина си крал Фредерик

Фредерик може да е крал на Дания от едва-две седмици, но служебните му ангажименти започнаха отдавна. Днес, 31 януари, той замина за първото си официално държавно посещение в чужбина.
Фредерик пристигна в Полша, където ще остане до 2 февруари заедно с министри от кабинета, както и 38 датски компании. Целта на визитата е стимулиране бизнес отношенията между двете страни, както и посещение на местната база на НАТО в град Шчечин.
Междувременно обаче Дания остава на грижите на неочакван регент – 18-годишният син на Фредерик принц Кристиян. Първоначално се предполагаше, че по време на отсъствието на краля като регент ще действа съпругата му кралица Мери.
От кралския двор обаче са потвърдили пред Billed Bladet, че принцът ще заеме тази роля. Това означава, че по време на отсъствието на баща си Кристиян има право да подписва закони, уволнява и назначава министри, както и да държи аудиенции.
Останалите регенти, които могат да изпълняват някои от задълженията на крал Фредерик, когато той отсъства, са кралица Мери, сестрата на кралица Маргрете Бенедикте, както и по-малкият брат на Фредерик принц Йоаким.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как изглежда 21-годишният син на Клаудия Шифър

Как лети времето? Точно това се чуди Клаудия Шифър, дакато гледа как най-голямото й дете навършва 21 години. Каспър има рожден ден точно на 30 януари и гордата майка не успя да остане безучастна към това голямо събитие.  За да почете първородния си син, супермоделът качи в Instagram серия от негови снимки, […]

Subscribe US Now