Най-актуалните прически и цветове за есен 2023

Навън става все по-малко лятно и все по-есенно и неизбежно се настройваме на нова вълна. Идва времето на топлите палта и пуловери, на студените сутрини и топлите вечери, сгушени уютно у дома. Време е за промяна в гардероба, а защо не и в прическата ни, за да внесем малко настроение и да се заредим с доза самочувствие, която да ни помогне по-лесно да превъзмогнем тъгата по лятото.
Преди да се запътим към фризьорския салон, нека се запознаем с най-актуалните тенденции при прическите, формите и цветовете, при които има за всекиго по нещо.
Разбира се, когато говорим за косата, е важно да се съобразим и с това какво отива на нашата форма на лице, цвят на кожата и други фактори, но с една консултация със специалист ще разберем дали това, което сме си харесали, е подходящо за нас.
Цветове
Един от хитовите цветове в косите за предстоящите студени месеци е медно червеното и всички червеникаво-кафяви, канелено-кафяви, наситено кестеняви, оранжево-червени и ягодово руси. Друг голям хит е т.нар. fox red – рижаво червено. Този богат и топъл нюанс е страхотен избор за есента и Емили Ратайковски бе една от първите звезди, която го припозна за свой.
В крак с модната тенденция на “тихия лукс”, и при боядисването на косата наблюдаваме подобен тренд, който е кръстен “old money”. Става дума за ненатрапчиви акценти в косите, които са най-вече изсветлени кичури от двете страни на лицето, които го оформят. И тук по-малкото е повече и е добре да не прекаляваме, за да изглеждаме скъпо и луксозно, а не сякаш сами сме се боядисали вкъщи.
Русото винаги е на мода, но не спира да се видоизменя. За предстоящия сезон актуални са по-тъмните нюанси, далеч от платиненото, като например топъл карамел. Ако сме брюнетки, подходящ е ефектът на “целуната от слънцето” коса с леко изсветлени кичури. 
И като заговорихме за брюнетки, ако цялото това русо покрай манията по Барби ни е дошло в повече, спокойно може да се боядисаме в много тъмно кестеняво в студени тонове и дори черно – ще бъдем в крак с тенденциите за есента. 
Да, то отново е на мода. Всъщност, не е излизало от мода вече близо десетилетие. Но тази есен трябва да заложим на т.нар. меко омбре – плавно преливане на сходни тонове, а не рязко разграничаване между долната и горната част на косата.
Това е страхотен начин да внесем промяна и свежест в прическата, без всъщност да правим дръзки трансформации, които не сме сигурни, че ще ни допаднат. И няма защо да се притесняваме – тъмните корени също са отново на мода.
Форми и прически
Както всичко италианско, и тази прическа е изискана и женствена. Защото женствеността отдавна не се характеризира само с дълга коса. Късо подстригана, блестяща, жизнена и на леки вълни – това е косата на Зендая, Хейли Бийбър и още много други известни дами. Ако заложим на нея, няма да сбъркаме. А и ще освежим гривата си.
През есента той не само ще ни топли на челото, но и ще ни предаде модерно излъчване. Сега е актуално да не е под права линия и гъст, а по-рехав и небрежен, дори с различни дължини по средата и в краищата, предава Harper’s Bazaar.
Във влажното и дъждовито есенно време често ни се случва косата ни да има лош ден. И най-лесното, което можем да направим, е да я вържем. Не бива обаче да е небрежно, а със стил. Важно е да я пригладим, да нанесем продукт за блясък и за финал да сложим копринен ластик или панделка, най-добре в черно. Ако си падаме по плитките, те също са вариант като следваме същите правила.
Когато нямаме време да си оправим прическата, това също може да е прическа – т.нар. bedhead hair. Тенденцията от 80-те години за небрежна и леко рошава коса, сякаш току-що сме станали от сън, е отново тук, за да ни служи като оправдание поне през следващите месеци.
Това накъде минава пътят на косата може значително да промени цялата ни прическа. И тази есен е на мода да не е по средата на главата, а от едната или от другата страна. Асиметричността, която се постига, помага на чертите на лицето да изпъкват.
Този тип прически със сигурност не допадат на всеки, но ако сме и фенове, сега можем да се развихрим. За целта са ни необходими само големи количества стилизиращ продукт. Може да не приглаждаме цялата коса, а само страничните кичури или краищата й например.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мариела Нордел шокира: Бях на 17, когато милиционер ме изнасили и...

Жестока лична драма от миналото не дава мира на известната кулинарка Мариела Нордел и до днес. И въпреки че са минали години, при всеки такъв брутален случай с друга жена, Нордел връща лентата на спомените назад, а подробностите там са брутални. Оказва се, че колоритната дама е изгубила девствеността си […]

Subscribe US Now